Vodafone, Kyivstar, Lifecell спільно запустили 4G інтернет ще на 8 станціях київського метро

Це відбулося. Сьогодні «велика трійка» мобільних операторів (Vodafone, Kyivstar, Lifecell) спільно запустили 4G інтернет ще на 8 станціях київського метро і в тунелях між ними. Тепер швидкісний інтернет працює на станціях Житомирська, Святошин, Героїв Дніпра, Мінська, Оболонь, Сирець, Дорогожичі і Лук’янівська.

Повноцінний запуск став можливий завдяки прийняттю Київською міськрадою рішення про плату за доступ до інфраструктури міста 12 березня цього року, і підписання нового договору доступу між мобільними операторами і метрополітеном. Незадовго до цього (5 березня) Київстар, Vodafone Україна і lifecell запустили 4G на першій станції метро – Академмістечко.

На довгоочікуваного запуску 4G в київському метро були присутні мер Києва Віталій Кличко і заступник міністра цифровий трансформації Олександр Шелест.

На наступному етапі 4G буде запущений на 14 станціях: Університет, Театральна і Хрещатик; Контрактова та Поштова площі, Майдан Незалежності, Площа Льва Толстого, Олімпійська та Палац Україна; Львівська Брама (проектована станція), Золоті Ворота, Палац спорту, Кловська і Печерська. Конкретні терміни поки не уточнюються.

Зараз для роботи 4G в «підземці» Київстар, Vodafone України і lifecell почали використовувати частоти в двох діапазонах 1800 МГц і 2600 МГц, що дозволяє забезпечити кращу якість і швидкість мобільного інтернету.

Постачальником рішення для будівництва загальною 4G мережі в київській «підземці» в рамках тендеру виступає Huawei. Технічне рішення компанії дозволяє використовувати одну базову станцію всім трьом операторам, але кожен з них працює у власному діапазоні частот відповідно до ліцензій на 4G.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.