Google Фото припинить створювати резервні копії фото і відео з Viber, Facebook, WhatsApp

Google Фото, що отримав велике оновлення на минулому тижні, перестане за замовчуванням створювати резервні копії фото і відео, що завантажуються в пам’ять пристрою з соцмереж і месенджерів на зразок Viber, Facebook, Twitter та інших. Розробники приступили до тестування змін на початку місяця, а тепер нові настройки діють для всіх.

Раніше функція автозавантаження і синхронізації Google Фото завантажувала всі зображення і відео, збережені на пристрої під управлінням Android або iOS, включаючи файли, що зберігаються в системних папках, створених додатками на зразок Facebook, Instagram і WhatsApp. Тепер ця функція за замовчуванням відключена – користувачеві доведеться самому включати її для певних програм або вручну активувати резервне копіювання в конкретних папках.

Це тимчасова зміна, обумовлене різко зрослими обсягами переданого контенту в умовах пандемії COVID-19.

«В умовах пандемії COVID-19 користувачі стали частіше ділитися один з одним знімками та відео. З метою економії інтернет-трафіку ми відключили автозагрузку і синхронізацію для папок, в яких зберігаються файли з додатків для обміну повідомленнями, таких як WhatsApp, Kik і «Повідомлення». Параметри автозавантаження можна в будь-який момент змінити в налаштуваннях »- сказано в оновленні на соотвествующей сторінці довідкової служби Google.

Серед підтверджених програм, які потрапили в «чорний список» Google Фото – WhatsApp, Messages, Kik, Snapchat, Twitter, Instagram, Facebook і LINE. На жаль, повного списку додатків Google не призводить.

У Google особливо підкреслюють, що на фотографії і відео, завантажені раніше, це ніяк не вплине.

На сайті довідкової служби Google можна отримати більш детальні інструкції, як змінити налаштування автозавантаження для папок пристрою і завантажити певні фотографії та відео, збережені з додатків для обміну повідомленнями.

Джерело: Google

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.