TikTok, Viber, PUBG і інші популярні додатки стежать за користувачами

Нова «операційка» від Apple продовжує викликати заздрість контррозвідників. Причина такого ставлення до неї – здатність виявляти потенційно небезпечні для користувачів програми. Слідом за виведенням на чисту воду китайського сервісу TikTok, нова ОС виявила нездоровий інтерес до персональних даних абонентів ще у кількох популярних програм.

Виявити маніпуляції TikToK допоміг наданий iOS 14 звіт про занадто частих запитах програмою інформації з буфера обміну. Днями аналогічний інтерес до особистостей користувачів продемонстрували Viber, AccuWeather, PUBG, Fruit Ninja і ще близько півсотні месенджерів, соцмереж, ігор і додатків.

Надмірно часті візити сервісів в буфер обміну свідчать про, як мінімум, прогалинах з безпекою. У гіршому випадку мова йде про збір персональних даних користувачів, стеження і шпигунстві.

Спроби представників TikTok пояснити те, що трапилося «боротьбою зі спамом» здалися експертам непереконливими. Прихильники «теорії змови» поспішили звинуватити сервіс в роботі на китайські спецслужби. Адміністрація соцмережі пообіцяла усунути недоліки до кінця літа. Решта викриті в шпигунстві веб-ресурси поки відмовчуються.

Джерело

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.