За допомогою WhatsApp тепер можна оплачувати товари

Розробники постійно оновлюють додаток WhatsApp, додаючи нові можливості та фішки. Протягом кількох місяців компанія Facebook тільки тестувала нову можливість для месенджера WhatsApp і ось настав той час коли за допомогою програми можна здійснювати платежі. Поки правда таку «плюшку» отримали виключно користувачі з Бразилії.

Подробиці
Дана можливість реалізована завдяки платіжній системі Facebook Pay з прив’язкою карти VISA або MasterCard. Розробники месенджера відзначили, що даний сервіс буде повністю безкоштовним для користувачів, але юридичним особам доведеться платити аж чотири відсотки від вартості платежу. Підтвердити платіж можна, запровадивши шестизначний PIN, або просто використавши дактилоскопічний сенсор.

Навіть незважаючи на те, що цю функцію очікували користувачі по всьому світу, рішення вперше впровадити її саме в Бразилії досить дивне. Тут справа в тому, що сервіс тестували в Індії протягом кількох місяців, тому перший запуск очікувався саме там. Варто також відзначити, що база індійських користувачів перевищує бразильську більш, ніж в три рази, через що рішення здається ще більш дивним. Можливо, відстрочка запуску платіжного сервісу в Індії пов’язана з проблемами з місцевим регулятором, які компанія зараз вирішує.

Про те, коли даний сервіс запрацює в інших країнах, поки нічого не відомо. Швидше за все, можливість платити за допомогою WhatsApp буде реалізована по-різному в різних регіонах, тому і терміни запуску будуть відрізнятися. Наприклад, в Бразилії для оплати використовується Facebook Pay, про який вже згадувалося раніше, а в Індії власна система UPI, і так може бути і з рядом інших країн, у яких використовуються інші системи оплати.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.