Власників 15 моделей смартфонів Xiaomi прирекли на страшну долю

Компанія Xiaomi щорічно випускає десятки різних моделей мобільних пристроїв, причому з найрізноманітніших цінових категорій. В асортименті товарів, покупку яких вона пропонує всім бажаючим, знаходяться як вкрай потужні і дуже продуктивні моделі, так і недорогі бюджетні, потужності яких вистачить для вирішення всіх повсякденних завдань і навіть простеньких ігор, але не більше того. Технічний прогрес не стоїть на місці, тому рано чи пізно певні моделі телефонів, які ще недавно були новітніми в своєму класі, застарівають. Зазвичай це відбувається протягом 2 – 3 років після виходу на ринок, тому міняти мобільні пристрої, щоб завжди бути «в темі», доводиться раз в декілька років, а в іншому випадку вони застарівають, і це може обернутися не найкращими наслідками.

Сталося те, чого цілком можна було очікувати, тому що компанія Xiaomi вирішила відмовитися від подальшої програмної підтримки цілих 15 моделей смартфонів, які вже зовсім точно коли-небудь в майбутньому не виявляться оновлені до прошивки MIUI 12, MIUI 13 або будь-який інший більш нової. Останньою актуальною ОС для всіх цих моделей виявиться MIUI 11, на якій вони продовжать працювати і далі. Чому китайська корпорація Xiaomi вирішили відмовитися від випуску нових прошивок для даних смартфонів, вона не уточнює, але точно також надходять і всі інші бренди. Очевидно, що відмовляючись від підтримки будь-якого телефону, економляться великі суми грошей на подальшу його підтримку за частиною ПО, а разом з тим ще й це додатково мотивує покупців купувати нові моделі.

Коли якийсь смартфон перестає оновлюватися, його система поновлення починає поступово застарівати, втрачаючи свою колишню привабливість. Само собою, що в цьому немає абсолютно нічого хорошого, але це саме та неприємна реальність, з якою зараз, в даний час, неможливо що-небудь вдіяти. Всі смартфони від китайської корпорації Xiaomi, підтримка яких припинена, не отримуватимуть навіть патчі для системи захисту, тому рано чи пізно їх система захисту вкрай сильно застаріває, а значить в смартфон можуть потрапити віруси, трояни, шпигуни і інші види шкідливого програмного забезпечення. Саме тому, припинивши підтримку відразу 15 моделей мобільних пристроїв, даний виробник фактично прирік всіх користувачів на страшну долю.

Повідомляється, що нові версії прошивки MIUI паче не будуть випускатися для таких моделей мобільних пристроїв, як Redmi Note 4X, Redmi 4X, Redmi Note 5A, Mi 5C, Mi Max 2, Mi Note 2, Mi Mix, Mi 5s, Mi 5s Plus, Redmi 5 Plus, Xiaomi 5X, Redmi 5A і Redmi 5. Крім того, ніяких апдейтів в майбутньому більш вже не отримає жоден планшет Mi Pad 3, який також визнали застарілим. Всім власникам цих мобільних пристроїв рекомендується перейти на нову модель смартфона, щоб продовжувати отримувати важливі апдейти. Втім, якщо робити цього не хочеться з яких-небудь причин, завжди можна в якості альтернативи встановити кастомний прошивку, тим більше що в мережі є безліч інструкцій з цього приводу, а дозволяють вони встановити Android 10 навіть на Redmi Note 4X, хоча він вийшов ще в 2017 році.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.