Кінець приватності: WhatsApp дозволив читати чуже листування

Особисте листування – це така річ, про яку повинні знати тільки ті люди, які в ній беруть участь, а стороннім знати про неї зовсім необов’язково. Проте, у адміністрації меседжер WhatsApp, де всі повідомлення захищаються за допомогою наскрізного шифрування, зовсім інша думка з цього приводу. Так, зокрема, вони впевнені в тому, що немає абсолютно нічого поганого, якщо деякі особисті дані всіх користувачів потраплять у вільний доступ, в зв’язку з чим прочитати їх без будь-яких зайвих складнощів зможуть всі бажаючі. Дійшла справа до того, що даний сервіс просто знищив приватність, так як він дозволить всім стороннім людям дивитися, які повідомлення, коли і хто саме відправив. Найгірше те, що зроблено це було зовсім не помилково, а навмисно.

За словами адміністрації месенджера, вони не бачать нічого поганого в тому, якщо раптом хтось сторонній матиме можливість прочитати якусь частину чужої листування, тому «виправляти» нічого вони не збираються. Вже досить давно WhatsApp підтримує таку функцію, як «Прямий зв’язок». Вона дозволяє написати будь-якому абоненту повідомлення навіть в тому випадку, якщо він не знаходиться в списку контактів. Це дуже зручно, коли потрібно швидко зв’язатися з кимось незнайомим, або ж написати в магазин. Саме дана можливість і дозволяє прочитати чуже листування, яка починає відображатися в пошуковій системі Google. Вся справа в тому, що найбільший в світі месенджер з активною аудиторією в більш ніж 2 млрд людей дозволив для індексації особисті дані.

Через такого події тепер будь-який сторонній чоловік може прочитати чуже листування, зробивши все це без зайвих складнощів і труднощів. Щоб скористатися такого роду можливістю необхідно перейти за посиланням https://wa.me/, а в самий її кінець підставити номер телефону в міжнародному форматі. Якщо все було зроблено правильно і такий номер використовується в месенджері WhatsApp, можна буде побачити випадкові повідомлення користувачів, які вони відправляли стороннім людям. Уже зараз в пошуковій видачі Google можна зустріти дані про щонайменше 300 тисяч осіб, а з кожним днем ​​ця цифра поступово збільшується. Швидше за все, вже в найближчі кілька місяців частина листування всіх користувачів, тобто більш ніж 2 млрд людей, почне показуватися у видачі.

За словами адміністрації месенджера, якщо користувач не хоче, щоб його особисте листування потрапила в Google або іншу пошукову систему, він повинен зробити блокування будь-якого користувача, і в такому випадку в майбутньому будь-які частини діалогу з таким не зможуть відображатись ніде. Найгірше те, що WhatsApp навіть не повідомив про таке нововведення, тому що його помітили експерти з безпеки. Вся ця ситуація доводить, що даний месенджер, нехай він і є вкрай популярним, є далеко не таким надійним і безпечним, яким все хотіли б його бачити. У зв’язку з такою ситуацією не можна навіть припустити, що може трапитися одного разу в майбутньому, раз за все одним нажінаем кнопки даний месенджер може дозволити читати чуже листування, тим самим знищивши всяку приватність.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.