Створено «вбивцю» Viber і WhatsApp від Google

В останні роки корпорація Google робила дві спроби створити месенджер, який би міг повноцінно конкурувати з гегемонами даної ніші – WhatsApp і Viber. Але ті спроби були марні, проектам здобути належної популярності не вдалося. З огляду на гіркий досвід, розробники і менеджери пішли іншим шляхом. Замість ідеї створення месенджера, що працює через інтернет, вони створили альтернативу SMS – Android Messages. Таким чином, це третя спроба, яка вже сьогодні в рази успішніше минулих.

Швидше за все, популярність Android Messages буде і далі зростати більшими темпами. Сприятиме цьому наявність унікальних функцій, якими не можуть похвалитися ні Viber, ні WhatsApp. Справа в тому, що крім можливості передачі SMS і MMS повідомлень, додаток працює аналогічно інтернет-мессенджерам. Тобто, при наявності доступу до інтернету ми також можемо спілкуватися по відеозв’язку, ділитися відеороликами, створювати групові чати та інше. Коли доступ до інтернету відсутній – на виручку приходить протокол RCS.

За протоколом RCS відбувається з’єднання з вишками мобільних операторів зв’язку. На відміну від стандартних SMS, оффлайн-повідомлення з довідника не мають обмежень по символам. Що цікаво, в оффлайн-режимі є опція прочитання повідомлення співрозмовником. Незважаючи на те, що RCS повинен підтримуватися оператором мобільного зв’язку, Android Messages працює незалежно від роумінгу. Тобто, не тільки при відсутньому інтернеті, але і знаходячись за кордоном – платити за повідомлення не потрібно.

Android Messages поширюється на безкоштовній основі в Google Play Market. Його скачали понад мільярд разів, а з трьох мільйонів відгуків оцінка переважно «5». До речі, в україномовному сегменті Play Market додаток має лаконічну назву – «Повідомлення». Перед завантаженням зверніть увагу на розробника – Google LLC.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.