У WhatsApp з’явиться нова корисна функція

Сьогодні проблема збереження даних в месенджері WhatsApp – це бекап-вивантаження в хмарне сховище, на зразок Google Drive або iCloud. При збереженні резервної копії, файл являє собою звичайний незашифрований архів. У ньому можуть зберігатися не тільки листування і список контактів, а й мультимедійні дані. Якщо логіном і паролем від хмарного аккаунта заволодіє зловмисник, то про подальшу долю конфіденційних даних WhatsApp можна лише гадати.

Для користувача месенджера збереження резервної копії в незашифрованому архіві надає доступ до інформації практично з будь-якого пристрою, що безсумнівно зручно. Однак цієї діри із задоволенням користуються хакери. Як показує практика, люди без побоювання діляться не тільки фотографіями з корпоративу, а й даними кредитних карт. Крадіжка останнього для зловмисників і є основною метою.

Попередити витік можна відключенням автоматичного бекапа WhatsApp, перейшовши за наступним шляхом: Меню> Установки> Чати> Резервна копія чатів. У пункті «Створення резервної копії на Google Диск» вибираємо правило бекапа:

У пункті «Створення резервної копії на Google Диск» вибираємо правило бекапа WhatsApp

Варто зауважити, що дані WhatsApp, збережені в пам’яті пристрою, піддаються меншому ризику, на відміну від хмари. Систему двостороннього шифрування листування впровадили ще в 2016 році, і з тих пір критичних «дірок» в ній не виявлено.

Незабаром, розробники WhatsApp обіцяють зміцнити також і збереження резервних копій. Вивантажуваний архів стане зашифрованим. Так що, якщо хмарним аккаунтом і заволодіє зловмисник, то розшифрувати дані йому буде досить складно.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.