Vivo пояснила, як працює механічна система стабілізації камери X50 Pro

Як ми знаємо, прийдешній флагманський смартфон Vivo отримає великий модуль камери з механічною системою стабілізації зображення. І виробник продовжує дозовано ділитися інформацією про це рішення.

Почнемо з того, що така камера буде доступна не в звичайній моделі Vivo X50, а в версії X50 Pro (PD2005). Такий модуль камери зі стабілізатором коштує приблизно в 2-3 рази дорожче в порівнянні зі звичайними модулями і, очевидно, займає багато місця.

Зокрема, цей механізм мікро-стабілізатора складається з магнітної рами, керованої звуковими котушками (аналогічно звичайної оптичної системі стабілізації зображення, але додатково вдосконаленої), а також підвіски, з’єднаної з основою подвійними підшипниками. Разом вони забезпечують кут нахилу осі X і Y до 3 градусів кожен, що, по-видимому, в 3 рази більше, ніж у традиційної оптичної системи стабілізації зображення.

Інша проблема тут полягає в тому, що стрічка датчика повинна бути витягнута і складена в формі подвійного S, щоб послабити будь-яку напругу від скручування під час стабілізації. Отже, весь модуль отримав площа поверхні (363 мм²), хоча Vivo і її постачальнику вдалося зберегти товщину модуля 4,5 мм.

Основною перевагою цієї камери з мікро-стабілізатором, очевидно, є більш потужна оптична стабілізація, особливо при зйомці відео в умовах низької освітленості, – поєднання двовісний мікро-карданної підвіски і 3-осьовий електронної стабілізації значно знижує тремтіння відео.

Аналогічно, завдяки цій технології зйомка фотографій в темряві забезпечує набагато кращий результат. Vivo стверджує, що при активованої стабілізації зйомка з витримкою 1/8 секунди забезпечує порівнянний результат, як і зйомка з витримкою 1/50 секунди з відключеною стабілізацією. Відповідно, час експонування збільшується в 6,25 рази, що дозволяє захопити більше світла і забезпечити більш високу якість знімка, що не переживаючи про змазування зображення через тремтіння рук при тривалій витримці. Vivo додала, що навіть при збільшенні витримки до 1/4 секунди знімки на X50 Pro виглядають так само добре, як і фотографії, отримані при витримці 1/8 секунди з традиційною оптичною системою стабілізації зображення. І при збільшенні витримки до 1/2 секунди в тих же умовах слабкого освітлення X50 Pro зберігав продуктивність на рівні 64%, хоча не зовсім зрозуміло, що це означає і як відображається на підсумкових фотографіях.

Поки не уточнюється, який датчик зображення буде використовуватися в камері. Однак Vivo згадала, що вона працювала з Sony, щоб створити спеціальний кольоровий фільтр, так що швидше за все це буде сенсор Sony. Компанія пояснила, що цей фільтр забезпечує поліпшену пропускну здатність у всіх каналах RGB, що підвищує загальну світлочутливість приблизно на 10% в порівнянні з традиційними фільтрами. Самі фотографії, надані Vivo, мають дозвіл 12 Мп.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.