В смартфонах флагманах виявили занижену за замовчуванням чіткість дисплея

Еталоном флагманського якості для смартфонів зараз вважається дозвіл WQHD (2560 x 1440 пікселів). Однак «з коробки» пристрою часто поставляються з більш низькими значеннями. Це означає, що багато людей можуть просто-напросто не використовувати можливості свого телефону по максимуму. Втім експерти вже склали список пристроїв, в яких за замовчуванням стоїть менший дозвіл.

Як пише видання Android Authority, однією з перших такий метод почала застосовувати компанія Samsung. Наприклад, недавній Galaxy S20 Ultra підтримує дозвіл WQHD +, але за замовчуванням у смартфона встановлено FHD +, щоб зберегти життя акумулятора.

Експерти виявили занижену за замовчуванням чіткість дисплея і в інших сучасних смартфонах-флагмани. На таблиці нижче можна побачити моделі, в яких застосовується той же трюк, що і в Galaxy S20 Ultra:


У лівому стовпчику – максимальні характеристики, в правому – ті, що стоять за замовчуванням

Android Authority

Варто відзначити, що включення максимального дозволу загрожує зниженням автономності пристрою. А перевага WQHD залишається сумнівним – не всякий зможе помітити різницю між цим і більш низькими дозволами. Втім, випробувати цю опцію, заради інтересу, варто.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.