Sony PlayStation 5 розчарувала багатьох покупців до старту продажів

Як відомо, ігрова приставка Sony PlayStation 5 від японської корпорації надійде в продаж вже в кінці цього року, тобто в листопаді-грудні купити її зможуть усі бажаючі, хоча зробити це звичайно ж виявиться важко через дефіцит, викликаного величезним попитом. Навіть не дивлячись на те, що дану консоль ще офіційно навіть не представили, вже відомо про ті особливості, якими вона зможе похвалитися, а також засмутити бажаючих її купити. За попередньою інформацією, обійдеться ця приставка приблизно в $ 500 . Приблизно стільки ж буде коштувати новітня консоль від Microsoft, називається яка зараз, як всім напевно відмінно відомо, Xbox Series X.

За офіційними повністю даними, продуктивність новенької PS5 знаходиться на рівні 10,28 терафлопс. Це значення приблизно в п’ять разів більше, ніж у PlayStation 4, випущеної в кінці 2013 року. Проте, на ділі все далеко не так добре, як може здатися на перший погляд. Щоб грати у відеоігри в дозволі високої чіткості, тобто в 4K Ultra HD (3840 на 2160 пікселів) при частоті 60 кадрів в секунду і вище, необхідно щонайменше 10 терафлопс. Виходить, що новинка вийде на ринок і її технічні можливості вже будуть в повній мірі використовуватися, тоді як абсолютно ніякого зачепила на майбутнє у неї не буде. В такому випадку, що очевидно, вже через 1 – 2 роки після виходу на ринок багатьох людей може почати не влаштовувати то якість графіки, яке вона забезпечує.

При цьому, у приставки Xbox Series X від Microsoft, за офіційними даними, рівень продуктивності знаходиться на рівні 12 терафлопс. На практиці це означає, що приставка наступного покоління від компанії з США виявиться на цілий порядок потужніше та продуктивніше, що, в свою чергу, позитивно позначиться на її привабливості з боку покупців. За рахунок додаткової потужності на рівні 20% дана консоль зможе з самого початку продажів пропонувати більш високу якість графіки, а ще у неї буде зачепив на найближчий майбутнього. І все це при тому, що дана ігрова консоль буде коштувати практично стільки ж, за скільки збираються реалізувати консоль PS5.

Таким чином, на превеликий жаль, Sony PlayStation 5 розчарувала всіх покупців до старту продажів, тому що вже зараз багато хто розуміє, що новинка виявиться далеко не такою потужною і продуктивної, який все хотіли б її бачити. Втім, зате новинка отримає флеш-пам’ять SSD зі швидкістю передачі даних понад 3000 МБ / с, підтримку системи трасування променів на апаратному рівні на базі архітектури RDNA 2 від AMD, сумісність з динамічним діапазоном освітлення HDR, а також ряд інших особливостей, які зроблять ігровий процес вкрай приємним з візуальної точки зору, проте з обчислювальною потужністю у новинки, в порівнянні з Xbox Series X, все виявиться досить погано.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.