Представлена ​​MIUI 12: дизайн, конфіденційність, функціональність

Разом зі смартфоном Mi 10 Youth Edition, компанія Xiaomi офіційно презентувала MIUI 12 – чергову версію фірмової оболонки. Зміни торкнулися більшості аспектів системи. 

Інтерфейс та анімації

Xiaomi приділила велику увагу переробці анімацій по всій системі. Практично кожна дія в оболонці пов’язана з анімацією, будь то поворот екрану, запуск списку недавно запущених додатків або активація швидкого налаштування в шторці. Xiaomi порівнює свій дизайн анімацій з iOS. 

За допомогою анімації вбудований додаток «Погода» дозволяє «відчути зміни погоди на кінчиках пальців»: дизайн сервісу змінюється в залежності від метеорологічних умов, будь то дощ, гроза або безхмарна погода. 

У цілому інтерфейс став легше: збільшився простір між елементами, деякі графіки та індикатори отримали новий дизайн.

Dark Mode 2.0 плавно налаштує яскравість шпалер в залежності від часу доби, а також автоматично змінить контрастність і товщину шрифтів для поліпшення читаності в умовах недостатнього освітлення. 

Шпалери

Функція Super Wallpapers – розвиток класичних «живих» шпалер. Заставка, наприклад, з Марсом може виконувати три стани: загальний вигляд на планету на екрані блокування, плавний зум до аерофотознімки з декількох сотень метрів над поверхнею при розблокуванні, і фокус на невеликому об’єкті при відкритті папки на робочому столі. 

Додаток для вибору шпалер підкаже координати, де зроблений той або інший знімок, а також надасть анотацію місця.

Конфіденційність та безпека

Система буде автоматично записувати всі запити сторонніх додатків до особистої інформації та попереджати про незвичайну активність. Користувач може видати дозвіл на доступ до даних або до датчиків смартфона тільки під час безпосереднього використання додатка, який його запитує – таке вже є в стоковому Android. 

Функція Mask запобігає доступу ненадійних додатків до важливої ​​інформації, включаючи контакти, календар, журнали викликів, IMEI і т.д. Також, вона дозволяє створювати віртуальну особистість, яка обдурить додаток, що намагається отримати доступ до даних без виданого дозволу.

Xiaomi окремо запевняє, що збирає мінімум інформації про користувача і гарантує її безпеку. 

Мультизадачність

Користувач може витягнути вхідні повідомлення у плаваюче поверх вже запущеного додатку вікно, щоб відповісти на повідомлення або ознайомитися з контекстом, не відриваючись від справ. 

Xiaomi Health

Новий додаток Xiaomi Health автоматично записує всю фізичну активність власника протягом дня: ходьбу, біг, їзду на велосипеді, підйом по сходах і так далі. Історія занять буде доступна для аналізу, додаток також дозволить ставити цілі для щоденної активності. 

Заявлена ​​і функція відстеження сну: для цього потрібно покласти смартфон під подушку. Xiaomi Health сам визначить, коли власник заснув і прокинувся, підкаже про наявність хропіння і розмов уві сні, а також проаналізує тривалість фаз глибокого і легкого сну. 

AI Calling

Функція дозволить встановити автоматичну напередзапісану відповідь на вхідний дзвінок. Далі розмову буде продовжувати ШІ з синтезатором чоловічого або жіночого голосу. У додатку буде доступна розшифровка діалогу. 

Схожа функція є у Google ( Call Screen ), але тут вона спрямована на людей з проблемами слуху.

Стабільна версія MIUI 12 для Китаю буде випущена у червні. Xiaomi вже  оголосила список пристроїв, які можуть розраховувати на оновлення.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.