У 2021 році дебютує 12-ядерний ARM-чіп Apple

Компанія Apple почне використовувати фірмовий чіпсет на архітектурі ARM в MacBook та iMac починаючи з 2021 року. Про це стало відомо зі звіту Bloomberg. 

Передбачається, що в рамках проекту Kalamata компанія розробляє три процесора – усі вони засновані на чіпі A14, який повинен бути використаний у флагманській лінійці iPhone 12. Перший з чіпів буде включати в себе 12 робочих ядер – вісім високопродуктивних Firestorm і чотири енергозберігаючих ядра Icestorm. 

Головне про нові фірмових процесорах Apple зі звіту Bloomberg:

  • На даний момент розробляються три проекти Mac System-on-Chip (SoC) на базі процесора A14. Apple планує випускати свої нові чіпи для ноутбуків і мобільних пристроїв одночасно.
  • Чіпи ARM для iMac будуть проводитися компанією TSMC на основі 5-нм технологічного процесу.
  • Крім центральних ядер чіпсет буде включати графічний процесор.
  • Комп’ютери ARM Mac будуть продовжувати працювати на macOS – вони не стануть переходити на мобільну OC, як це трапляється з пристроями на базі Windows, які використовують процесори Qualcomm ARM.
  • Першими комп’ютерами Apple на базі ARM нібито будуть MacBook з більш низьким енергоспоживанням, так як на перших порах процесори Apple не зможуть зрівнятися за продуктивністю з рішеннями Intel, які використовуються в більш потужних MacBook Pro, iMac та Mac Pro.
  • Перший прототип ARM-чіпа для Mac був розроблений ще в 2018 році – він був зроблений на базі нинішнього Apple A12X, який встановлений в iPad Pro (2020).

Раніше з’явився слух, що Apple готує до виходу на ринок MacBook на 12 дюймів – він нібито буде використовувати фірмовий ARM-чіп Apple. Крім того, в 2021 році очікується вихід iMac на базі нового процесора ARM від Apple. 

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.