Microsoft анонсувала наступне велике оновлення Windows 10 May 2020 Update

Компанія Microsoft офіційно анонсувала наступне велике оновлення Windows 10 May 2020 Update, раніше відоме під номером 2004 і кодовою назвою 20H1. Збірка під номером 19041.207 (KB4550936), яка повинна стати фінальною, вже доступна учасникам програми Insider Preview з раннього кола доступу Release Preview Ring. Автоматичне поширення травневого поновлення через Windows Update (служба Windows Update) має розпочатися в наступному місяці.

Всупереч очікуванням, великим свіже травневе оновлення, як і попередній листопадовий апдейт Windows 10 November 2019 Update, є суто номінально. Нічого кардинально нового для рядових користувачів воно не несе. Проте, цей зовсім не означає, що Windows 10 May 2020 Update взагалі не містить ніяких нововведень.

Воно приносить нові функції і оновлений інтерфейс для голосового помічника Cortana, поліпшення в «Пошуку», а також масу невеликих змін в графічному інтерфейсі, включаючи нові значки для додатків.

Але найголовніше нововведення в травневому оновленні Windows 10 призначений для розробників – це поліпшена версія середовища Windows Subsystem for Linux 2 (WSL2), що включає модифіковану версію ядра Linux власної розробки Microsoft. Нагадаємо, Microsoft оголосила про додавання ядра Linux в Windows рік тому, а в червні 2019 вийшла перша тестова зборка ОС.

Минулого місяця Microsoft виділила ядро ​​Linux як один з ключових компонентів Windows, щоб в подальшому оновлювати його окремо через Windows Update. Після кожного релізу нової стабільної версії ядра Linux з тривалим терміном підтримки Microsoft обіцяє збирати заново ядро ​​WSL, щоб користувачі завжди мали можливість скористатися останніми нововведеннями. До слова, актуальна довгострокова стабільна версія Linux носить номер 5.4. Крім того, Microsoft вже працює над забезпеченням підтримки Linux в Провіднику – це дозволить запускати відповідні файли прямо з рідного файлового менеджера Windows.

Повний список змін і дрібних виправлень Windows 10 May 2020 Update доступний на відповідній сторінці сайту Windows Insider Program.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.