Флагманський смартфон компанії Samsung масово ламаються після оновлення прошивки

Одним з лідерів на ринку мобільних пристроїв є південнокорейська корпорація Samsung, смартфони якої широкому поширені по всій земній кулі. Минулого місяця, тобто в березні, даний бренд запустив в продаж флагманський телефон Samsung Galaxy S20, оснащений за останнім словом техніки. Новинка коштує вкрай багато, пропонує топове технічне оснащення, підтримку сучасних технологій і, крім того, поставляється з новітнім програмним забезпеченням в особі операційної системи Android 10 від Google. Днями для флагмана з цієї лінійки під назвою Ultra випустили нову прошивку One UI, після установки якої мобільні пристрої масово ламаються, тому що користуватися ними в колишньому режимі стає неможливо.

Проблема носить назву Green Screen, а виявляється вона після установки нової операційної системи «по повітрю» або вручну з використанням комп’ютера. На форумі південнокорейської корпорації є безліч публікацій від користувачів флагманського телефону Samsung Galaxy S20 Ultra, які запевняють, що після установки новітнього програмного забезпечення екран замість чорного кольору став частково зеленим. Діагностувати неполадку дуже просто, тому що для цього потрібно просто включити частоту оновлення інформації на дисплеї 120 Гц, а також підвищити яскравість на більш ніж 25%. У такому випадку, якщо все було зроблено правильно, почнуть відображатися зелені кольори, разом чорних.

 

У чому саме полягає проблема – невідомо, однак підсвічування екрану чомусь стає частково зеленої, в зв’язку з чим багато людей навіть думають, що їх телефон просто зламався. Журналісти з’ясували, що неполадка проявляється тільки на таких моделях флагманів Galaxy S20, який побудовано на базі процесора Exynos 990, тобто моделі, що продається в Європі, Україні та ряді інших країн світу. Ця модель вже досить давно критикується користувачами за те, що вона набагато гірше версії на Snapdragon 865, яка продається в США, Китаї та ряді інших країн світу. Більш того, не так давно навіть була створена петиція, в якій користувачі вимагали припинити випускати телефони на Exynos, або ж робити їх більш дешевими, так як вони гірше чи не в усіх відношеннях.


Як виправити проблему зеленого підсвічування екрану – невідомо, тому що відкотити прошивку просто неможливо. В якості тимчасового заходу можна в налаштуваннях прошивки One UI виставити стандартну частоту оновлення 60 Гц, після чого чекати виправлення від Samsung, яке повинно вийти в найближчі кілька тижнів у вигляді чергового оновлення операційної системи. Головне розуміти, що проблема, швидше за все, є програмною, тому звертатися в сервісний центр не буде потрібно, а значить на цей рахунок можна не турбуватися – потрібно просто трохи почекати. Втім, звичайно, вся ця ситуація не в кращому світлі виставляє південнокорейську корпорацію, адже її флагман Galaxy S20 Ultra варто неймовірно багато за сучасними мірками, близько 38 000 гривень в Україні.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.