Sony PlayStation 5 набагато гірше Xbox Series X

Фактично компанії Microsoft і Sony вже представили громадськості ігрові приставки Xbox Series X і PlayStation 5 відповідно, а випущені вони на ринок будуть вже в кінці цього року, коли всі бажаючі зможуть здійснити їх покупку. Навіть не дивлячись на те, що повноцінної презентації цих консолей ще не було, вже від офіційних джерел відомі чи не всі їх технічні характеристики, що, в свою чергу, дозволяє легко і просто їх порівняти вже зараз, ще до запуску в продаж. Обидві нових ігрових приставки наступного покоління заточені під запуск ігор в дозволі 4K UHD (3840 на 2160 пікселів), а частота кадрів при цьому буде знаходитися на рівні 60 fps, тобто геймери можуть розраховувати на приголомшливий ігровий досвід.

Уже відомо, що ігрова приставка Sony PlayStation 5 побудована на базі восьмиядерного чіпсета AMD Zen 2 з тактовою частотою 3,5 ГГц, який доповнений 16 ГБ оперативної пам’яті типу GDDR5, тобто вона одночасно може виступати і відеопам’яттю, що, в свою чергу, робить можливим запуск ігор на PS5 навіть в форматі 8K UHD, якщо у кого-то раптом одного разу виникне така потреба, хоча в даному конкретному випадку все звичайно ж залежить від розробників. Що стосується Microsoft Xbox Series X, то він оснащений аналогічним процесором, але трохи більш потужним, тоді як інші його технічні характеристики не розкриваються, але зате відома загальна продуктивність в терафлопс.

 

Так, зокрема, ігрова приставка PS5 забезпечує потужністю на рівні 10,28 терафлопс, що дозволяє їй впритул забезпечувати роботу ігор в дозволі 4K UHD (2160p) при частоті 60 кадрів в секунду і близько того, тому що для цього потрібно щонайменше 10 терафлопс, а якщо продуктивність виявиться нижче, частота кадрів виявиться також знижена, що, в свою чергу, вкрай негативно позначиться на призначеному для користувача досвід. Консоль Microsoft Xbox Series X від відомого американського бренду видає потужність на рівні 12 терафлопс, що дозволяє їй легко і просто запускати абсолютно будь-які відеоігри в дозволі 4K, і мати при цьому ще й запас по продуктивності, тобто вона зможе забезпечувати як більш високу якість графіки, так і більший доробок на майбутнє, адже чим потужніший якесь електронний пристрій, тим довше воно зможе залишатися актуальним.

Виходить, що приставка від Microsoft могутніше моделі від Sony на приблизно 20%, і ця різниця абсолютно точно негативно позначиться на тій якості графіки, яке чекає всіх користувачів. У Xbox Series X є заділ на майбутнє, тоді як PlayStation 5 застаріє швидше, тому що розробникам виявиться доступно відчутно менше ресурсів, що дозволяють забезпечити реалізацію всіх ідей і задумів. Обидві новинки надійдуть у продаж вже в грудні 2020 року, коли їх можна буде в повній мірі порівняти один з одним і однозначно сказати, наскільки сильно вони відрізняються від одного по частині обчислювальної потужності, однак по сухих цифр дітище американського бренду набагато могутніше, що, в теорії, має забезпечити йому величезну конкурентну перевагу.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.