У iPad і MacBook може з’явитися вбудована бездротова зарядка

У майбутніх моделях iPad і MacBook може з’явитися бездротова зарядка для зовнішніх пристроїв. На це натякає один з патентів компанії.

На одному зображенні з патенту можна побачити, як iPhone розміщується на екрані iPad і таким чином заряджається від нього. Другий рендер показує концепцію бездротової зарядки на MacBook – зарядні майданчики розміщуються з двох сторін від тачпада і дозволяють заповнювати заряд акумулятора у двох пристроїв одночасно. 

В основі технології буде лежати котушка індуктивності, через яку енергія буде передаватися на зовнішні пристрої. Котушка живиться від мережі або акумулятора в залежності від того, яким чином електрика подається на планшет або ноутбук. Також, у систему встановлять спеціальний контролер – він буде розпізнавати, який пристрій вимагає зарядку і який режим необхідно задіяти. 

У 2017 році Apple анонсувала фірмову бездротову зарядку AirPower, але в 2019 році компанія відмовилася від її випуску, пославшись на труднощі з дотриманням власних стандартів. У березні 2020 року з’явилися чутки, що Apple відновила роботи над технологією. 

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.