Google Stadia стала безкоштовною з сьогоднішнього дня

Ще в другій половині минулого 2019 року б запущений сервіс під назвою Google Stadia, а дозволяє він грати в комп’ютерні відеоігри на будь-яких електронних пристроях, причому наявність в таких потужного технічного оснащення не потрібно, що, в свою чергу, дозволяє грати у високому дозволі навіть на слабких комп’ютерах. Щоб використовувати даний сервіс потрібно платити гроші за підписку, а коштує вона чимало – цілих $ 9,99 на місяць. Віддаючи таку грошову суму на постійній щомісячній основі користувач отримує доступ до серверів компанії, дозволяють які запускати будь-які комп’ютерні ігри на максимальних налаштуваннях графіки аж до 4K UHD (3840 на 2160 пікселів) і частоти до 60 кадрів в секунду (FPS). На щастя, починаючи з сьогоднішнього дня платити гроші за можливість користуватися цим сервісом не потрібно.

Ще в минулому році американська корпорація Google обіцяла, що в 2020 році цей сервіс стане безкоштовним для всіх бажаючих. Тепер, через більш ніж півроку з того самого моменту, дану обіцянку стримали, тому що починаючи з 9 квітня 2020 роки використати Stadia можна безкоштовно без необхідності оплачувати підписку. Отримати доступ до нього відтепер можуть не тільки покупці фірмового набору геймпада і приставки для телевізора, але і прості користувачі. Все, що для цього потрібно, так це просто обліковий запис Gmail, створити яку можна буквально за дві хвилини. Використовувати підписку Stadia Pro відтепер абсолютно безкоштовно можна протягом двох місяців, причому вона буде саме повноцінної, тому можна насолоджуватися грою в 4K UHD при 60 кадрах в секунду.

У найближчому майбутньому, вже в другій половині цього року, стане можливим користуватися постійної безкоштовною підпискою Google Stadia, проте в такому випадку грати можна буде тільки в дозволі 1920 на 1080 пікселів (Full HD) з частотою 60 fps. При наявності платної підписки стане можливим грати у високому дозволі, причому вже в 2021 році «пошуковий гігант» хоче надати користувачам можливість запуску ігор в 8K. Важливо розуміти і враховувати, що оплата серверів американської корпорації не включає в себе вартість ігор, тому купувати такі потрібно окремо, але можна використовувати свої вже наявні, якщо такі були куплені в Steam, Uplay, Origin, Epic Games Store і інших сервісах, що займаються продажем відеоігор.

Втім, Google все ж подбала про тих, хто хоче використовувати пробну двомісячну версію даної підписки. Всі такі люди безкоштовно також отримають дев’ять сучасних відеоігор, в число яких входять Destiny 2, GRID, GYLT, трилогія «Крутого Сема» і ряд інших. В даний час сервіс Stadia, як і після запуску, працює в чотирнадцяти країнах світу, в число яких не входять Україна і Казахстан. Користуватися ним в даний час можуть жителі США, Великобританії, Канаді, Бельгії, Фінляндії, Данії, Франції, Німеччини, Ірландії, Італії, Нідерландах, Норвегії, Іспанії та Швеції, але в майбутньому цей список стане відчутно більше. Втім, грати можна і зараз, але в такому випадку через велику віддаленість серверів затримка (пінг) виявиться відчутно підвищеної.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.