Sony показала новий геймпад для ігрової консолі PlayStation 5

В рамках чергової фази анонса ігрової консолі PlayStation 5 компанія Sony повноцінно представила новий геймпад для неї. Він називається DualSense, а не Dualshock 5, як вважалося протягом останніх декількох місяців.

Як бачимо, новий геймпад в цілому зберіг стилістику попередньої моделі Dualshock 4, але при цьому також має і кілька відмінностей. Найпомітніше візуальне зміна – це нова двоколірна схема оформлення. Ймовірно, будуть і інші кольори, але поки подробиць про це немає. Також злегка змінилася форма корпусу – візуально новий геймпад виглядає акуратніше і компактніше попередньої моделі. У той же час є якась схожість за формою корпусу з геймпадом Xbox.

На передній панелі з’явилася нова кнопка «Create» ( «Створити») замість вже знайомої «Share» ( «Поділитися») яка буде відповідати за якийсь інноваційний спосіб створення ігрового контенту. Поки Sony не розкриває всіх подробиць, обіцяючи пролити на цей аспект ближче до дати виходу.

Як можна бачити, світлова панель, що використовується в тому числі для роботи PS VR і Motion Control, оформлена по-іншому – вона розміщена під сенсорною панеллю так, щоб світло в основному розсіювався зліва і справа. Кнопка PS стилізована під логотип PlayStation.

Що ж стосується функціональних поліпшень, це нова технологія тактильного зворотного зв’язку adopted haptic feedback замість технології вібрації Rumble, що використовується з часів оригінальної PlayStation і динамічні опір курків R2 і L2 (великі кнопки під вказівними пальцями гравця). Про все це ми вже розповідали в минулому році, коли Sony вперше ділилася подробицями про новий DualSense. Заряджатися DualSense буде за допомогою порту USB-C. Також в контролері є вбудовані мікрофони, які дозволять використовувати голосовий зв’язок в іграх без гарнітури.

На жаль, про ціну поки даних немає. Її оголосять ближче до дати виходу PlayStation 5 – в продаж нова консоль надійде до різдвяного сезону 2020 року. До слова, DualShock 4 на старті коштував $ 60.

Джерело: Sony

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.