4G в Україні мобільний оператор Київстар охопив понад 10 тис населених пунктів країни

Оператор мобільного зв’язку Київстар повідомив, що за два роки з початку впровадження 4G-зв’язку в Україні мережу четвертого покоління компанії охопила понад 10 тисяч населених пунктів, де проживає 77% населення нашої країни. За цей період в мобільній мережі Київстар абоненти використовували 649 петабайт дата-трафіку.

Сьогодні Київстар підключив до 4G-мережі ще 43 населених пункти, зокрема міста Хмільник, Чигирин, Пустомити, Комарно, Щирець та інші. Таким чином загальна кількість населених пунктів, де доступні послуги швидкісного мобільного інтернету, перевищило 10 тисяч. Мережа 4G охоплює територію, де проживає 31,5 млн людей, або 77% населення України. В мережі Київстар встановлено понад 10 тисяч базових станцій, які працюють за технологією LTE (4G) і компанія продовжує збільшувати територію покриття мережі.

Швидкісним інтернетом 4G в мережі Київстар скористалося вже понад 10 мільйонів абонентів. При цьому, абонент 4G використовує в середньому майже 8 ГБ в місяць, тоді як в мережі 3G – тільки 2,6 ГБ. У малих населених пунктах, де немає фіксованого інтернету, потреби в 4G навіть вище, ніж у великих містах. Наприклад, в ряді сіл використання дата трафіку досягає 40 ГБ на абонента, тоді як в мегаполісах і обласних центрах – по 9 ГБ на абонента.

В цілому, з 2018 по 2019 роки обсяги дата-трафіку в мобільній мережі Київстар збільшилися вдвічі, з 325 до 649 петабайт. Наприклад, за один місяць в 2019 році абоненти використовували вдвічі більше дата-трафіку, ніж 5 років тому за рік. Більш висока швидкість передачі даних стимулюють абонентів, які користувалися іншими стандартами зв’язку, активно міняти старі SIM-карти на USIM-карти, які підтримують 4G. Так, в мережі Київстар вже 7,8 млн абонентів замінили SIM-карти на USIM.

Щоб зв’язок 3G і 4G була доступна як можна більшій кількості жителів України, Київстар інвестував в розвиток мережі понад 25 млрд грн. В результаті за останній рік середня швидкість мобільного інтернету в 4G мережі Київстар досягла позначки 27,7 Мб / с.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.