Sony PlayStation 5 розчарувала багатьох фанів

Зараз все ігрове співтовариство чекає анонса і запуску в продаж ігрових приставок наступного покоління, а однією з таких виявиться Sony PlayStation 5, оснащена за останнім словом техніки. Їй приписують вкрай багато різних особливостей, які дозволять їй в повній мірі задовольнити запити як геймерів, так і розробників відеоігор. Нехай повноцінної презентації PS5 ще й не було, проте в ході спеціального офіційного заходу компанія-виробник вже розповіла про те, наскільки потужною є дана консоль. Її анонс відбудеться в середині 2020 року, тоді як старт продажів в грудні, тобто в самому кінець року. Коштувати новинка буде від $ 500 до $ 1000, так як дані від інсайдерів на цей рахунок сильно різняться.

Як стало відомо, при створенні ігрової приставки нового покоління компанія Sony вважає за необхідне встановити в неї таке технічне оснащення, яке дозволить їй запускати відеоігри в дозволі 4K UHD (3840 на 2160 пікселів), забезпечуючи при цьому частоту в 60 кадрів в секунду. Проте, на превеликий жаль, дана консоль буде вже з самого моменту запуску в продаж працювати на межі своїх можливостей, так як її продуктивність складе 10,28 терафлопса, і це за офіційними даними. Щоб забезпечувати фотореалістичну графіку при вирішенні високої чіткості необхідно щонайменше 10 терафлопс, тобто, простіше кажучи, нова консоль не отримає ніякого зацепа на майбутнє.

 

При цьому, що найцікавіше, у Xbox Series X від компанії Microsoft цей самий зацеп гарантовано абсолютно точно буде, тому що дана приставка має потужність на рівні 12 терафлопс, тобто набагато вищою, ніж у PS5. За рахунок різниці в 20% по частині продуктивності консоль від американкою корпорації зможе набагато довше залишатися актуальною, а ще вона, крім того, запропонує масу інших переваг, у тому числі підвищену якість графіки і рівень деталізації. Таким чином, виходячи з цього, нова Sony PlayStation 5 гарантовано розчарує абсолютно всіх, хто чекає її анонса і випуску на ринок, тому що вона і близько не зможе забезпечити того, про що зараз, в даний час, мріють люди по всьому світу.

Дана консоль вийде на ринок і буде залишатися актуальною від сили 1 – 2 роки, а потім творці відеоігор для неї знову впруться в стелю її потужності, вище якого стрибнуть вони не зможуть. З огляду на, що Sony PlayStation 5 випускається з доробком на те, щоб залишатися актуальною щонайменше п’ять років, тобто до 2026 року включно, подібний крок з боку японської корпорації є вкрай дивним. Втім, можливо, даний бренд до моменту запуску своєї консолі в продаж ще підвищить її потужністю, щоб нова ігрова приставка могла залишатися актуальною на ринку відчутно довше. В даний час будь-який бажаючий може зібрати собі персональний комп’ютер, здатний забезпечити таку велику обчислювальну потужність.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.