Пісенька «Google Асистента» допоможе якісно вимити руки

Голосовий помічник «Асистент» навчився на запит “Hey, Google, help me wash my hands” співати пісеньку, яка допоможе переконатися в достатній тривалості миття рук.

У світлі триваючої пандемії коронавірусної інфекції, медичні організації рекомендують мити руки з милом не менше 20 секунд, щоб точно очистити шкіру від можливого вірусу. Щоб контролювати тривалість, пропонується мити руки і в процесі наспівувати куплети пісень. 

Це завдання і спрощує «Асистент»: під тематичну пісеньку, яка триває вдвічі довше рекомендованих 20 секунд, рекомендується мити руки з милом. Пісня доступна лише англійською мовою.

У соцмережах користувачі публікують приклади пісень, під приспіви яких можна мити руки. Так вчинили і відомі особистості, в тому числі, група The Killers, співачка Глорія Гейнор і російський легкоатлет Іскандер Ядгаров.

Також, на головній сторінці Google 20 березня з’явився дудл, присвячений угорському лікарю Ігнацу Філіпу Земмельвейсу. Це один з основоположників асептики: саме Земельвейс з’ясував, що знезараження рук хлорним розчином позбавляє від переносимих на них бактерій. 

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.