Microsoft розповіла нові деталі про Xbox Series X

Компанія Microsoft представила відразу кілька роликів з демонстрацією зовнішнього вигляду і можливостей консолі Xbox Series X. Також, розповіли докладні специфікації системи.

Нова консоль отримала підтримку старих ігор, причому проекти будуть автоматично працювати з HDR. Зворотна сумісність з Xbox One реалізована на апаратному рівні. Перенесення на приставку Gears 5, яка за словами розробників працює на новому Xbox з графікою вище рівня GeForce RTX 2080, зайняв усього два тижні. Гра вже зараз йде в 4К при 100 fps. У майбутньому частоту кадрів планують підняти до 120 fps.

 

Технічні характеристики Xbox Series X:

  • Габарити: 30 см у висоту і 15 см в ширину
  • Процесор: 8-ядерний кастомний AMD Zen 2, 3,66 ГГц
  • Відеокарта:  на базі AMD RDNA 2, 12 терафлопс
  • Оперативна пам’ять: 16 ГБ формату GDDR6, 10 ГБ на швидкості 560 гігабіт на секунду, 6 ГБ на швидкості 336 гігабіт на секунду
  • Сховище: SSD 1 ТБ, NVME (від 2,4 до 4,8 гігабайт в секунду), слот для розширення SSD-пам’яті до 1 ТБ
  • Привід: 4K UHD Blu-Ray
  • Порти: USB 3.2-слот для зовнішнього накопичувача (тільки для ігор з Xbox One), HDMI 2.1, Ethernet
  • Особливості: підтримка до 8К в 120 fps, підтримка трасування променів, геймпад з оновленою хрестовиною, Bluetooth з низьким енергоспоживанням для легкого підключення до консолі та окремою кнопкою для зняття скріншотів і відео 

Характеристики Xbox Series X

Xbox Series X у порівнянні з Xbox Series One 

Додатковий SSD-накопичувач для Xbox Series X

Новий геймпад

Перше з представлених відео показує швидкість завантаження гри State of Decay 2 на Xbox Series X у порівнянні з Xbox One X. На обох консолях використовувалася одна версія проекту. Швидкість завантаження на новому Xbox склала 8 секунд проти 50 секунд у Xbox One X.

Другий ролик присвячений функції заморозки і відновлення кількох ігор відразу. Фішка стане в нагоді тим, хто грає в одиночну гру, але друзі звуть у мультиплеер. Сингл ставиться на паузу, після чого в будь-який момент запускається з того ж місця. У пам’яті можна тримати як мінімум три гри. 

Також, в одному з відео можна побачити новий геймпад, який буде поставлятися в комплекті з консоллю. Геймпад обзавівся новою хрестовиною, поліпшеним з’єднанням по Bluetooth і окремою кнопкою для створення скріншотів і відео. Геймпад знову працює на батарейках.

Незважаючи на коронавірус, Microsoft все ще сподівається випустити Xbox Series X в кінці 2020 року. Раніше з’явилися чутки, що компанія також готує до релізу бюджетний Xbox Series S ціною в 300 доларів. 

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.