Apple представила новий патент

На відміну від ряду інших виробників, Apple ще не анонсувала власних пристроїв із гнучким дисплеєм. Але не виключено, що замість цього компанія незабаром представить альтернативне рішення, яке використовує замість одного великого апарату збірну «мозаїку» з декількох смартфонів.

Документ  під назвою «Системи з декількома електронними пристроями» описує схему взаємодії двох iPhone – опинившись поруч один з одним, гаджети активують функцію «мозаїчного» відображення, що дозволяє об’єднати екрани двох гаджетів в один робочий простір. Примітно, що вперше подібна технологія була продемонстрована ще в 2013-му, але з тих пір так і не отримала широкого розповсюдження.

Згідно з анотацією до патенту, визначати присутність «колеги» для переходу в режим спільної роботи смартфони будуть за допомогою спеціальних датчиків, інтегрованих у бічні грані корпусу. При цьому фіксувати елементи «мозаїки» з гаджетів пропонується перетворювати за допомогою магнітів. Після створення пари їх динаміки можуть використовуватися для відтворення різних каналів аудіо-супроводу, а камери – вести одночасний запис. Передбачено і варіант з поділом функцій апаратів для роботи в режимі ноутбука.

Передбачувана дата реалізації технології в споживчих пристроях Apple і список моделей, які отримають зазначені функції, не повідомляються.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.