Новий Google Chromecast Ultra отримає Android TV

Ресурс 9to5Google отримав ексклюзивну інформацію про те, що Google планує випустити новий Chromecast Ultra на базі Android TV. Апарат може виявитися повноцінною компактною заміною габаритним приставкам.

Пристрій зовні буде вкрай схожий з попередником, однак, удостоїться пульта дистанційного керування. Він отримає вбудований мікрофон і спеціальну кнопку для виклику «Google Асистента». Журналіст видання Protocol також зауважив , що пульт, швидше за все, пройшов сертифікацію Федеральної комісії зі зв’язку США (FCC). 

Що стосується дизайну, зі слів інсайдера, покриття новинки виявиться більш круглим в порівнянні з попереднім поколінням. Залишаться традиційний логотип «G» і HDMI роз’єм. Обіцяють підтримку контенту у форматі 4K, HDR і підключення через Wi-Fi або Bluetooth.

Точних даних про терміни можливої презентації гаджета поки немає, але не виключено, що його покажуть на конференції  Google I/O 2020  у травні разом зі середньобюджетником Pixel 4a.

Оригінальний Chromecast Ultra представили в 2016 році. Він призначений для трансляції інформації зі смартфона на телевізор, а також запуску на ньому різних мобільних додатків для споживання контенту, в тому числі, у форматі 4К. Наприклад, YouTube або Netflix. Його оновлена версія вийшла два роки по тому. 

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.