«Анти-годинник» Prompt: новий носимий гаджет без екрану і стрілок

У кінці лютого на краудфандінговому майданчику Kickstarter з’явився проект наручного годинника Prompt. Творці називають його «анти-годинником» за відсутність дисплея і годинникових стрілок.

Для того, щоб дізнатися час, пропонується натиснути на скляну панель: годинник відгукнеться вібрацією. Але точний час він не повідомить і так: за словами розробників, вони кілька років проектували Prompt і прийшли до висновку, що досить передавати тільки чотири моменти часу.

Одна вібрація повідомить, що йдуть перші 15 хвилин в поточній годині, дві – між 15 і 30 хвилинами, три – між 30 і 45 хвилинами, і чотири – останній 15-хвилинний інтервал в поточній годині. 

Щоб дізнатися точну кількість хвилин, потрібно затримати палець на поверхні більш ніж на три секунди. Загоряться два світлодіода: один з 12 розташованих по периметру, уточнюючий інтервал до п’яти хвилин, і ще один у верхній частині.

Смартфони почали заселяти наші кишені, а потім переходити на зап’ястя у вигляді розумних годинників. Вони вібрують з метою повідомити про термінові телефонні дзвінки або оповіщення про останні новини і вітають нас із досягненням цілей. Ми відволікаємось більше, ніж будь-коли. І ми вирішили створити протиотруту від цієї залежності. Щоб створити простий спосіб непомітно перевірити час, зберігаючи при цьому пунктуальність.

Prompt виготовлені з нержавіючої сталі з PVD-покриттям і полірованого скла. У них немає ніяких бездротових модулів зв’язку, а живлення здійснюється за допомогою батареї CR2032.

Вартість одного примірника Prompt для учасників кампанії на Kickstarter тимчасово складає 159 доларів, потім підвищиться до 195 доларів. Поставки почнуться в серпні. 

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.