Huawei заплатить гроші всім власникам смартфонів, і ось як їх отримати

За останні роки китайська корпорація Huawei встигла стати одним з найбільших і найвідоміших у світі виробників мобільних пристроїв, продукція якого користується дуже великим попитом по всьому світу. Проте, в першій половині 2019 року американська влада ввела санкції проти даного виробника електроніки, звинувативши його в навмисному наданні доступу до свого ПО спецслужбам Китаю, які за рахунок цього можуть стежити за будь-якими людьми, роблячи це в будь-яких цілях. На тлі всього цього американським компаніям заборонили будь-яким чином мати справу з цим брендом, що негативно позначилося на його бізнесі, але ще сильніший удар виявився завдано по репутації, тому що багато людей просто втратили довіру до цього виробника електроніки.

Тепер десятки мільйонів людей, а можливо навіть сотні, впевнені в тому, що в програмному обеспечені цієї компанії насправді є різні проломи, за допомогою яких спецслужби Китаю стежать за людьми, відстежуючи їх переміщення та отримуючи в свої руки всі дані, які зберігаються на телефонах. Щоб довести, що все це нахабна брехня, спрямована на боротьбу з потужним конкурентом, керівництво компанії Huawei вважало за необхідне заплатити гроші всім власникам смартфонів, а отримати їх дуже і дуже просто. Інформація про все це була розкрита під час спеціальної закритої прес-конференції в Німеччині, на яку запросила понад сотню відомих хакерів з усього світу.

В ході цього заходу компанія Huawei презентувала спеціальну програму заохочення за допомогу в поліпшенні програмного забезпечення. Саме ця програма спрямована на те, щоб поліпшити досвід використання будь-яких електронних пристроїв, забезпечивши їх надійним захистом від злому і різних проломів, які можуть використовуватися для інших цілей, в тому числі для стеження і шпигунства. Суть нової програми полягає в тому, що тепер всі бажаючі, в тому числі прості користувачі, можуть шукати в смартфонах бренду уразливості, після чого заради отримання грошової винагороди сповіщати компанію про наявність таких. Натомість же, тобто за надану допомогу, вона виплатить крупну суму грошей, розмір якої залежить від безлічі різних факторів.

За незначну вразливість обіцяють заплатити 1 000 євро, а ось за пролом середнього рівня значущості обіцяють виплатити вже 50 000 євро, тобто значно більше. За неполадку в захисті високого рівня платять 100 000 євро, тоді як за критичну уразливість можна отримати цілих 200 000 євро, тобто просто величезну суму грошей. Отримати грошову винагороду вкрай просто, так як потрібно в найсвіжішої версії будь-якого ПО компанії Huawei, в тому числі в збірках прошивки EMUI, виявити вразливість (випадково або навмисно), після чого детально описати її в електронному листі, адресувати який слід в службу підтримки. Якщо інформація підтвердиться, який повідомив про неполадку користувач отримає велику суму грошей в якості винагороди.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.