Бренди платять DxOMark близько 100 000 євро за «правильні» тести

Виробники смартфонів повинні заплатити лабораторії DxOMark близько 100 000 євро за огляд камер пристроїв у якості «тестового внеску». Про це повідомив відомий інсайдер з Китаю під ніком Digital Chat Station.

За даними інсайдера, після оплати і відправки пристрою в лабораторію, DxOMark проводить необхідні тести, а потім висилає бренду рекомендації, як налаштувати програмне забезпечення камери для отримання найкращих результатів. У підсумковому тестуванні публікуються тільки обрані знімки і записи. «Неідеальні оприлюднити не можна», вказує Digital Chat Station.

Якщо виробник відмовився «співпрацювати» з DxOMark, то лабораторія купує пристрій за свій рахунок, але публікує реальні результати без погоджень з вендором.

У поточному рейтингу камер смартфонів DxOMark лідирують смартфони Huawei (Honor) і Xiaomi. Обидві компанії приділяють вердикту експертів багато часу при презентації нових камерофонів. Визнані лідери мобільної фотографії та відеозйомки, Google Pixel 4 та iPhone 11 Pro Max, знаходяться значно нижче в топі.

У червні 2018 року віце-президент DxOMark з маркетингу, Ніколас Тачард, розповідав, що лабораторія «безліч разів» отримувала пропозиції від виробників протестувати пристрої за гроші. Він додав, що всі такі спроби були відхилені.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.