iFixit привласнила Motorola Razr найнижчий рейтинг ремонтопридатності

Експерти iFixit розібрали гнучкий смартфон Motorola Razr (2019), який надійшов у продаж 6 лютого. Новий Razr виявився найскладнішим телефоном за всю історію тестів.

iFixit назвала основною проблемою Razr складний демонтаж екрану, додавши, що подібні труднощі виникають при ремонті всіх сучасних гнучких пристроїв. Складний механізм Razr включає в себе шарнірний і кулачковий механізми, дві опорні пластини і кілька пружин. У цілому, система екрану схожа на таку, як у Samsung Galaxy Fold.

Деталі майже по всьому корпусу тримаються на клеї, багато кабелів легко переламати при від’єднанні дисплея. У iFixit навіть здивувалися, що Motorola пропонує заміну екрану всього за 299 доларів.

Побоювання у експертів, крім іншого, викликав зазор, який з’являється між шарніром пристрою та його дисплеєм під час згинання телефону. Зазор ніяк не заважає працездатності Razr, проте, в щілину може потрапляти пил, пісок та інші небажані субстанції. Щось схоже могло виводити з ладу перше покоління Samsung Galaxy Fold.

У цілому, фахівці високо оцінили численні технологічні досягнення смартфона, однак, присвоїли йому рейтинг ремонтопридатності 1/10, додавши, що без технічної документації до ремонту пристрою краще не підходити.

Раніше видання CNET опублікувало відео з тестом Motorola Razr, в якому телефон витримав 27 000 згинань. Пізніше виробник  звинуватив CNET у неточності тестування і продемонстрував ролик, де Razr витримує більше 100 000 складань.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.