Sony PlayStation 5 змусила всіх користувачів викинути приставку PlayStation 4 в вікно

Зараз в світі можна зустріти вкрай багато різних ігрових приставок, випущених різними компаніями, проте велика частина таких функціонує на Android або інший ОС, тоді як справжні консолі, які вдають із себе зв’язку «заліза» і унікального ПО, випускають лише кілька компаній, і всі існуючі зараз у продажу моделі вже сильно застаріли. Однією з найуспішніших консолей за всю історію людства, причому з доступних зараз у продажу моделей, є PlayStation 4. Вона була випущена ще в кінці 2013 року, і з тих самих пір за цілих шість років продажів її реалізували в кількості більш ніж 105 млн екземплярів . Втім, дана приставка вже сильно застаріла, тому вона поступово втрачають свою актуальність і стає тим самим вже далеко не такою цікавою в очах всіх покупців, як на старті продажів або через кілька років після нього.

На радість тих, хто хоче грати в дозволі 4K UHD (3840 на 2160 пікселів) при частоті 60 кадрів в секунду, вже незабаром робити це стане можливим на ігрових приставках. Такі можливості всім користувачам запропонує така ігрова консоль, як Sony PlayStation 5. Їй приписують цілу масу приємних особливостей, якими вона зможе порадувати всіх користувачів. За наявними зараз даними, дана приставка забезпечить продуктивність на рівні 14 терафлопс. Так, ці цифри мало що скажуть більшості, але якщо порівняти їх з такими у PS4, то різниця стає помітна кожному. Справа в тому, що доступна зараз у продажу PlayStation 4 має загальну сумарну потужність на рівні 2 терафлопс, тобто нова PS5 могутніше в цілих сім разів.

Для порівняння, найпотужніший зараз Xbox One X, випущений кілька років тому, має продуктивність на рівні 6 терафлопс. Виходить, що нова консоль в особі Sony PlayStation 5 виявиться здатна забезпечувати більш ніж удвічі більшу обчислювальну потужність, а піде така не тільки на фотореалістичну графіку, але ще і на безліч інших приємних особливостей, в тому числі на підтримку системи трасування променів RTX і на забезпечення роботи динамічного освітлення HDR, при якому всі кольори стають більш реалістичними в місцях де недостатньо світла. Втім, крім усього цього, порадувати нова PS5 зможе і чимось ще, що гарантовано дуже сильно порадує всіх користувачів.

Справа в тому, що дана ігрова приставка, тобто наступного покоління, здатна запускати будь-які ігри, створені для PlayStation 4, причому в режимі назад сумісності без будь-яких складнощів. Розробникам відеоігор навіть не доведеться вносити зміни в свої творіння, так як вони будуть доступні і сумісні за замовчуванням. Чи виявиться досить просто завантажити гру з PS Store, або ж вставити диск з такою в привід приставки, як відразу після цього можна буде повноцінно грати в відеогру від консолі попереднього покоління на новій Sony PlayStation 5. Все це стало можливим за рахунок того, що обидві приставки побудовані на процесорі AMD з архітектурою x86, нехай вони дуже сильно і відрізняються один від одного по частині продуктивності.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.