Apple зможе інспектувати незалежні сервіси на наявність «сірих» деталей для iPhone

Компанія Apple підготувала нову угоду для незалежних майстерень з ремонту iPhone. З контрактом ознайомилося видання Motherboard.

Згідно з документом, для отримання сертифікованих запчастин від Apple, майстерні будуть зобов’язані надати компанії можливість раптової перевірки своїх складів на наявність незаконних деталей.

При виявленні «сірих» компонентів, Apple буде стягувати із сервісів штраф. Більш того, при розірванні договору купертіновці зможуть проводити інспекції майстерні протягом п’яти років.

Крім того, Apple вимагає від майстерень передавати дані про своїх клієнтів, включаючи ПІБ, номера телефонів і домашні адреси. При цьому, майстерня буде зобов’язана підписати угоду про нерозголошення.

Один з пунктів документа говорить, що майстерні, як і раніше, не будуть вважатися авторизованими сервісними центрами Apple. Відповідне повідомлення повинно бути розміщено на вітрині майстерні і на її сайті. Клієнти будуть зобов’язані підписати угоду, згідно з якою, вони розуміють, що ремонтом їх пристрою буде займатися сторонній сервісний центр.

У серпні минулого року Apple вперше стала постачати незалежні майстерні з ремонту iPhone фірмовими запчастинами.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.