Фахівці виявили надмірне випромінювання від iPhone 11 Pro

Лабораторія RF Exposure Lab з’ясувала, що рівень випромінювання (питомий коефіцієнт поглинання електромагнітної енергії, SAR) iPhone 11 Pro перевищує встановлені норми більш ніж у два рази.

Проведене фахівцями дослідження показує, що рівень SAR при розташуванні iPhone 11 Pro на відстані 5 мм від імітуючого людські тканини манекена досягає 3,8 Вт / кг при встановленому Федеральною комісією зі зв’язку максимальному рівні впливу в 1,6 Вт / кг.

Як сказано в прес-релізі, тести проведені за участю компанії Penumbra Brands. На представленому графіку рівень SAR iPhone порівнюється з чохлами Gadget Guard, які оснащені «запатентованою мікроантеною, автоматично перенаправляють випромінювання» – їх виробляє один з брендів Penumbra Brands. Різні моделі Gadget Guard нібито знижують SAR на 75-96%.

Дослідження RF Exposure Lab прокоментував Райан МакКогі, техдиректор Penumbra Brands. За його словами, Федеральна комісія зі зв’язку тестує смартфони, одержувані безпосередньо від виробника, і тільки потім дає дозвіл на їх продаж. RF Exposure Lab же протестувала iPhone 11 Pro, куплений в роздробі.

Минулої осені Chicago Tribune провела дослідження рівня випромінювання iPhone 7, виявивши перевищення норми на 50%. Освітлення в ЗМІ спонукало Федеральну комісію з цим знову протестувати смартфон, але нові тести показали, що всі пристрої укладаються в нормативи.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.