Apple і Xiaomi припинили продаж смартфонів

Одними з найбільших в світі виробників мобільних пристроїв є Apple і Xiaomi, а роблять вони все заради того, щоб якомога ширше коло людей використовував їх фірмову продукцію. Дані бренди, як і будь-які інші, готові йти на все заради підвищення попиту на свої смартфони, проте іноді доводиться вживати заходів, про які ще кілька тижнів тому ніхто не міг навіть подумати. Сьогодні, 2 лютого 2020 року, дані виробники електроніки припинили продаж смартфонів, планшетів, ноутбуків, телевізорів, навушників і інших електронних пристроїв, купити все з яких починаючи з сьогоднішнього дня не представляється можливим жодним чином, а провиною всьому цьому став коронавірус.

Як стало відомо, компанія Apple закрила абсолютно всі свої магазини в Китаї до 9 лютого 2020 року включно, тоді як Xiaomi закрила їх щонайменше до 7 лютого, а потім, після цього, дані терміну можуть значно збільшити, в залежності від ситуації. Все це відбувається через епідемію коронавируса в країні, яким вже заразилося понад 12 тисяч осіб, і це лише за офіційними даними. З кожним днем ​​число заражених людей зростає, а ліки від цього смертельного захворювання, від якого вже померло кілька сотень людей, як і раніше немає. Щоб боротися з поширенням епідемії дані бренди вирішили закрити всі свої магазини на китайській території, а таких у них сумарно кілька тисяч.

 

У зв’язку з цим, тепер купити будь-які їх фірмові електронні пристрої в магазинах не представляється можливим. Крім того, Apple вирішила закрити для відвідування всі корпоративні офіси, магазини і контактні центри. Чи входять в число таких сервісні центри – невідомо. За словами «яблучної» корпорації, вона буде робити все заради того, щоб допомагати владі Китаю боротися з епідемією, а всі магазини і офіси відкриються знову відразу, як тільки це стане можливо. Компанія Xiaomi виявилася сміливішою. Вона закрила тільки свої роздрібні магазини, як і раніше надаючи повноцінну підтримку клієнтам і виробляють доставку техніки, проте все кур’єри використовують засоби захисту дихання, тобто спеціальні маски.

Про припинення роботи в Китаї також вже повідомили мережі швидкого харчування Starbucks і McDonald’s, які вважали за необхідне призупинити свою роботу на півтора тижні, тобто практично до середини лютого. Потрібно це для того, щоб не сприяти поширенню вірусу. Також дані ресторани переживають за своїх співробітників, адже їм щодня доводиться мати справу з тисячами людей, а це, в свою чергу, негативно позначається на загрозу ризику заразитися коронавірусів. Деякі компанії на китайській території тепер рекомендують своїм співробітникам працювати з дому, щоб не стати жертвами небезпечного смертельного захворювання.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.