Sony PlayStation 5 здивувала фанів своїми можливостями

Як багато хто напевно добре знає, що вже в кінці нинішнього року компанія Sony запустить в продаж свою ігрову приставку наступного покоління, оснащену за останнім словом техніки. Їй приписують цілу масу приємних особливостей, за рахунок яких їй вдасться стати неймовірно привабливою серед покупців. Називатися така буде Sony PlayStation 5, а її офіційна презентація повинна відбутися вже в лютому, тобто в найближчі кілька тижнів. Втім, навіть не дивлячись на відсутність офіційного анонса, вже зараз відомо про те, в чому полягатиме головна сила новенької консолі, оснащеній за останнім словом техніки. Їй приписують цілу масу різних «фішок», за рахунок яких їй вдасться знайти дуже широку популярність серед користувачів.

Крім можливості запускати гри в дозволі 4K при частоті 60 кадрів в секунду, нова ігрова приставка гарантовано зможе похвалитися і іншими приємними особливостями, і мова йде не тільки про зворотну сумісність зі старими іграми від PS4, які нова консоль зможе запускати без зайвих складнощів і доплат. Як стало відомо, ігрова пристава Sony PlayStation 5 отримає новітню флеш-пам’ять від компанії Samsung, а якщо бути точним, то NVMe SSD 980 QVO Unstoppable Speed. Така, нехай вона і не є флагманської, володіє дуже високою швидкістю передачі даних, причому мова йде про формат m.2, тому пропускна здатність перевищить значення у 2000 МБ / с. Це дуже і дуже багато за сучасними мірками.


За рахунок такої «фішки» все відеоігри в Sony PlayStation 5 будуть завантажуватися більш ніж в десять разів швидше, ніж на PS4 зі звичайним жорстким диском HDD, а значить грати в новеньку приставку виявиться максимально приємно у всіх відношеннях. Використання флеш-пам’яті, крім підвищеної швидкості завантаження ігор і самої приставки, дозволить також багаторазово знизити рівень шуму від консолі, адже елементів, які видають звуки, стане набагато менше, та й імовірність виходу з ладу твердотільної пам’яті набагато нижче, ніж жорсткого диска, здатного зламатися при найменших фізичному впливі, будь то падіння або сильні перепади температур. Сама японська корпорація Sony поки що ніяк не коментує такі відомості.

Інсайдер @Tidux так і зовсім запевняє, що ігрова приставка PS5 оснащена значно швидшою флеш-пам’яттю, ніж Xbox Series X, тому всі відеоігри для консолі наступного покоління від японської корпорації завантажуватися будуть швидше. Чи так це насправді дізнатися поки що не представляється можливим, тому що точні відомості з цього приводу з’являться навіть не після повноцінного анонсу нових приставок, а після їх запуску в продаж, коли геймери самостійно порівняють обидва електронних пристрої один з одним, визначивши, яка з них краще і могутніше. Більше подробиць щодо цього має з’явитися в ході майбутнього анонса Sony PlayStation 5, проте вже за наявними зараз даними зрозуміло, що нова консоль повалить весь світ в шок.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.