Apple через спалах коронавірусу закриває всі офіси і магазини в Китаї

Компанія Apple повідомила, що через спалах коронавірусу вона змушена закрити всі свої офіси, магазини і контактні центри на території материкового Китаю до 9 лютого. Про це пише у Twitter редактор Bloomberg Марк Гурман.

28 січня генеральний директор Apple, Тім Кук, прийняв рішення обмежити поїздки співробітників компанії в Китай, а також закрити один з магазинів на материковому Китаї і скоротити години роботи для інших точок продажів. Однак, з тих пір ситуація змінилася в гіршу сторону. 

За даними інтерактивної карти, станом на 31 січня через спалах нового вірусу в Китаї загинуло 259 осіб, а по всьому світу інфіковано 11 374 особи. Два дні тому ВООЗ визнала спалах коронавірусу глобальною надзвичайною ситуацією.

Поки незрозуміло, чи зважиться Apple призупинити виробництво своїх гаджетів у Китаї. На початку тижня представники компанії Foxconn, на фабриках якої збирається техніка Apple, заявляли, що коронавірус не зробить негативного впливу на виробництво. Однак, раніше аналітик з агентства Moor Insights & Strategy Патрік Мурхед передрікав Apple проблеми з виробництвом нових моделей iPhone.

Apple відзначила, що незважаючи на закриття своїх роздрібних точок продажів, інтернет-магазин компанії продовжить роботу в штатному режимі.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.