Виробництво нових iPhone може бути поставлено під загрозу через коронавірус

Спалах коронавіруса в Китаї може поставити під загрозу виробництво нових телефонів Apple. Про це пише Bloomberg з посиланням на експерта аналітичного агентства Moor Insights & Strategy Патрика Мурхеда.

Велика частина виробничих потужностей Apple зосереджена в Китаї, відзначає аналітик. Наприклад, багато моделей iPhone, iPad і Apple Watch збираються на заводах Foxconn і виробничих майданчиках Pegatron Corp, які знаходяться в декількох сотнях кілометрів від закритого на карантин міста Ухань. 

Повідомляється, що в ланцюжку поставок Apple задіяні мільйони людей, більшість з яких останні кілька днів перебували вдома, і поки невідомо, чи просила компанія співробітників залишатися по домівках і далі, щоб запобігти поширенню вірусу. 

Заводи Foxconn, що роблять продукцію для Apple, на карті зараження вірусом 2019 nCoV

 

На думку представника Moor Insights & Strategy, імовірність збою у виробничому ланцюжку Apple досить висока. Проблеми можуть виникнути в поставках сировини, виробництві, складанні, тестуванні та доставці. Уся справа в складній ситуації, що виникла в країні після інтенсивного поширення коронавіруса, зазначає експерт. 

Патрік Мурхед вважає, що найімовірніше, Apple зможе уникнути труднощів у виробництві лінійки iPhone 12, яка повинна вийти у вересні. Але плани з виробництва нового iPhone SE, реліз якого намічений на лютий, можуть порушитися. Однак, ходять чутки, що Apple готова до будь-яких екстремальних ситуацій.

За даними ВООЗ на сьогоднішні від коронавіруса померли понад сто осіб. Раніше через складну ситуацію в провінції Хубей компанія Huawei пренесла на кінець березня свою конференцію для розробників HDC.Cloud 2020. Також, своїх співробітників закликав бути більш обережними глава Foxconn Террі Гоу.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.