XDA Developers протестували аналог AirDrop від Google

Ресурс XDA Developers поділився інформацією про працездатність технології Nearby Sharing, яку розробляє Google. Користувач під ніком Quinny899 активував Nearby Sharing на Google Pixel 2 XL, потім самі XDA Developers протестували цю функцію.

У відео демонструється бездротова передача файлів між смартфонами Google Pixel 2 XL і Google Pixel 4, що працюють на Android 10. Також, Quinny899 говорив про роботу цієї функції на OnePlus 7T Pro. XDA Developers вважають, що ця технологія призначена для Android-пристроїв з попередньо встановленими Google Play Services.

Для роботи Nearby Sharing необхідні активовані Bluetooth і визначення геолокації. Є два режими: прихований і активний. Якщо у користувача включений перший варіант, то кожен раз перед передачею файлів необхідно вручну активувати видимість для інших пристроїв. Усі отримані елементи зберігаються в папку Nearby Sharing в розділі DCIM.

Автор XDA Developers повідомляє, що передача файлів відбувається швидко, так як використовується WiFi: передача образу формату .img об’ємом 3,5 ГБ зайняла 2 хвилини і 4 секунди.

Samsung готує схожу технологію під назвою Quick Share. XDA також розкрили принцип її роботи. 

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.