Samsung через масове невдоволення оновить старі смартфони до Android 10

Компанія Samsung вважає себе лідером на ринку мобільних пристроїв, однак найчастіше вона поводиться так, ніби мова йде про якомусь третьосортному китайському бренд, якому абсолютно наплювати на тих, хто купує собі його фірмову продукцію. Справа в тому, що цей виробник електроніки вкрай часто «кидає» власників різних своїх смартфонів на програмне забезпечення, припиняючи випускати нове вже через 1 – 2 роки після релізу будь-якої моделі, хоча бувають звичайно і виключення з правил. Рік за роком нічого не змінюється, а не так давно так і зовсім стало відомо про те, що флагмани Galaxy S8 і Galaxy Note 8, які вийшли в 2017 році, оновлені до Android 10 в особі прошивки One UI 2.0 не будуть, так як їх порахували вже застарілими. До такої думки, звичайно, прийшли не їх власники, а розробники програмного забезпечення.

У підсумку, коли профільні ЗМІ розкрили такі відомості, в інтернеті з’явилося масове невдоволення, тому що власники флагманських телефонів Galaxy S8 і Galaxy Note 8, які віддали за них величезну суму грошей, переконані в тому, що дані флагмани здатні в повній мірі потягнути як Android 10, так і будь-які інші більш нові операційні системи. Один з користувачів форуму Reddit вирішив у другій половині січня 2020 року, тобто зовсім недавно, дізнатися у служби підтримки, коли ці смартфони будуть оновлені до прошивки One UI 2.0. На його здивування, працівник південнокорейської корпорації Samsung заявив про те, що ці телефони отримають нову ОС протягом 2020 року, але коли конкретно це станеться не повідомляється.

Втім, в даному конкретному випадку набагато важливіший сам факт того, що Samsung через масове невдоволення користувачів була змушена змінити свої плани і оновити ці флагманські смартфони до нової операційної системи, хоча спочатку робити цього не планувалося. Не виключено, що і якісь інші моделі телефонів, після всієї цієї ситуації, також виявляться оновлені до Android 10. В даний час смартфони Galaxy S8 і Galaxy Note 8, будучи флагманами 2017 року, працюють на базі Android 9.0 Pie у вигляді фірмової прошивки One UI першої версії. Само собою, що мільйони власників цих телефонів хочуть, щоб їх програмна підтримка продовжилася, проте майже напевно більш нова ОС для них вже не вийде в 2021 році.

Компанія Samsung достроково перетворює підтримку своїх смартфонів за частиною програмного забезпечення в першу чергу заради того, щоб таким чином змушувати людей купувати нові моделі, адже від цього залежать її доходи. Крім того, бренд за рахунок цього економить кошти, адже розробка кожної нової прошивки для будь-якого смартфона – це велика праця, і за нього потрібно платити. Якщо ж припиняти випускати апдейти для будь-яких телефонів вже через 1 – 2 роки після їх випуску на ринок, таким чином вдасться економити великі суми грошей на постійній основі, що і робить в даний час південнокорейська корпорація. Втім, масове невдоволення все ж змушує іноді її міняти свої рішення і плани.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.