Apple відмовилася від планів запровадити шифрування iCloud після заперечень ФБР

Apple відмовилася від планів дозволити власникам iPhone шифрувати резервні копії своїх пристроїв у сервісі iCloud після скарг Федерального бюро розслідувань США на можливу перешкоду розслідувань. Про це пише Reuters з посиланням на шість джерел.

Більше двох років тому Apple повідомила ФБР, що планує пропонувати користувачам наскрізне шифрування резервних копій в iCloud. Функція позбавить компанію ключів для розшифровки даних і не дозволить їй надавати інформацію на вимогу влади.

Незабаром після цього в приватних бесідах агенти ФБР виступили проти плану, стверджуючи, що нововведення позбавить відомство ефективних засобів для отримання доказів проти підозрюваних. За словами джерел Reuters, Apple не ризикнула псувати відносини з владою.

Представники Apple і ФБР не коментують інформацію Reuters.

Згідно зі звітом Apple про прозорість передачі даних за першу половину 2019 року, компанія задовольнила 90% запитів від відомств на отримання інформації, що зберігається користувачами інформації.

На початку року стало широко відомо про конфлікт ФБР та Apple: відомство надіслало кілька запитів на зняття шифрування із вбудованої пам’яті iPhone, що належать стрілку. Компанія ж відкинула можливість створення бекдора в iOS для спецслужб.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.