Трамп зажадав у Apple розблокування смартфонів стрілка, що вбив трьох людей

Президент США Дональд Трамп публічно зажадав у Apple розблокувати два iPhone, які використовувалися стрільцем, який відкрив вогонь на військовій авіабазі «Пенсакола» в штаті Флорида.

Федеральне бюро розслідувань послало декілька запитів на зняття шифрування зі смартфонів iPhone 5 і iPhone 7, що належать підозрюваному. Apple випустила заява, в якому розповіла про видачу «гігабайт інформації за підсумками запитів», але відкинула можливість створення бекдора в iOS для спецслужб.

Твіт, написаний Трампом, відправлений через додаток Twitter для iPhone.

Ми постійно допомагаємо Apple в торгівлі та багатьох інших питаннях, але вони відмовляються розблокувати телефони, які використовуються вбивцями, наркоторговцями та іншими кримінальними елементами. Їм доведеться проявити ініціативу і допомогти нашій великій країні ЗАРАЗ! 

 

Як зазначає The Wall Street Journal, iPhone 5 та iPhone 7 – старі моделі, для яких вже знайдені способи злому сторонніми організаціями. ФБР вдавалася до їхніх послуг, щоб отримати інформацію з iPhone 5C у справі стрілка в Сан-Бернардіно в 2015 році, за деякими даними, заплативши близько мільйона доларів. За минулі роки ціна доступу різко впала.

Стрілянина на авіабазі у Флориді відбулася вранці 6 грудня 2019 року. Нападник убив трьох і поранив вісьмох людей. Міністерство юстиції США класифікував інцидент як акт тероризму.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.