8K QLED-телевізори Samsung будуть показувати ефірне мовлення у розширенні 4К

Компанія Samsung напередодні технологічної виставки CES 2020 оголосила, що її фірмові QLED 8К-телевізори будуть підтримувати стандарт ATSC 3.0.

Таким чином, власники 8K QLED-панелей південнокорейського виробника зможуть отримувати ефірний сигнал від каналів у розщиренні 4К. На поточний момент, максимально доступна якість для ATSC 1.0 – Full HD.

Крім того, ATSC 3.0 передбачає використання багатоканального виведення аудіо та створення об’ємного звуку для «максимального ефекту занурення».

Впровадження нового стандарту зроблено після багаторічної співпраці Samsung з Pearl TV і Національною асоціацією телерадіомовників (NAB), які надали виробнику широку базу для тестів і експериментів.

Стандарт ATSC 3.0 розроблений консорціумом Grand Allience в 2013 році для забезпечення найвищої якості виведеного ефірного зображення, звуку і широких інтерактивних можливостей мовлення. 

Раніше Samsung також  представила нові вигнуті ігрові монітори Odyssey з рекордним радіусом кривизни і частотою оновлення в 240 Гц.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.