Випущений потужний міні-комп’ютер Intel NUC Frost Canyon, який поміщається в кишеню

Як багато напевно думають, чим більше за своїми розмірами персональний комп’ютер, тим потужнішим він є, будучи здатним забезпечити неймовірно високий рівень продуктивності. Проте, насправді це далеко не так, а сьогодні, 3 січня 2020 року, відома американська корпорація це всім в черговий раз довела. Справа в тому, що був представлений і запущений в продаж міні-комп’ютер під назвою Intel NUC Frost Canyon, який є настільки компактним, що його можна легко переносити в кишені курткі. При цьому, новинка має вкрай високою продуктивністю, тому на ній можна вирішувати не тільки будь-які офісні завдання і дивитися відео в онлайн-режимі в дозволі 4K UHD, але ще і грати в різні ігри з 3D-графікою.

Основою невеликого компактного комп’ютера Intel NUC Frost Canyon став процесор Intel Core i7-10710U, тобто новітнього десятого покоління. Він забезпечує дуже високу продуктивність. У майбутньому компанія-виробник збирається представити і запустити в продаж кілька інших моделей свого міні-ПК, які будуть коштувати менше, будучи побудованими на базі чіпів Core i3 і Core i5. На розсуд покупця, новинка може комплектуватися від 16 до 64 ГБ оперативної пам’яті, а всередині корпусу є місце для одного накопичувача формату 2,5 дюйма. Таким може виступити жорсткий диск HDD, або ж накопичувач SSD. Крім того, новинка має слот для установки флеш-пам’яті m.2 типу NVMe, а це забезпечує неймовірно високу швидкість передачі даних при використанні сумісного сучасного накопичувача.

Дискретної графічної карти в новинці немає, тому за роботу з такого роду інформацією відповідає вбудована графіка, і її потужності вистачає для одночасно роботи з двома моніторами в дозволі 4K UHD (3840 на 2160 пікселів), або ж трьома моніторами Quad HD (2560 на 1440 пікселів ). Не обійшлося в міні-комп’ютері і без сучасного мережевого контролера Intel i219-V Gigabit Ethernet, за рахунок якого пристрій можна підключити до інтернету по кабелю Ethernet на швидкості до 1 Гбіт / с. Втім, робити це зовсім необов’язково, тому що користувачам також пропонують такі сучасні бездротові інтерфейси зв’язку, як Wi-Fi 802.11ax (6-го покоління) і Bluetooth 5.0 LE. На лицьовій частині комп’ютера знаходяться порти USB Type-C (Thunderbolt) і USB 3.0, а також, крім того, повноцінний 3,5 мм роз’єм для підключення навушників і інших музичних пристроїв.

Все необхідне для роботи комп’ютера вже вбудовано в Intel NUC Frost Canyon, тому докуповувати нічого додатково не потрібно. Пристрій поставляється в невеликій компактному корпусі, завдяки чому його можна переносити з собою завжди і скрізь. Підключити невеликий за розмірами комп’ютер можна до будь-якого монітора, телевізора або ж проектора, використовуючи HDMI. Офіційна рекомендована ціна новинки варіюється від $ 675 до $ 1295, залежно від обраної конфігурації, але у всіх випадках мова йде саме про модель на базі процесора Core i7, а не будь-якого іншого більш дешевого. Офіційні продажі цього міні-ПК вже почалися, а оформити на нього замовлення можна на офіційному сайті компанії-виробника.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.