Huawei обійшла Apple і реалізувала 240 млн смартфонів за рік

Генеральний директор Huawei Ерік Сюй в листі для співробітників оголосив, що компанія продала 240 млн смартфонів в 2019 році. Загальний дохід компанії виріс на 18%, досягнувши 850 млрд юанів (121 млрд доларів).

Інші лідери продажів смартфонів, Samsung і Apple, не оголошували підсумки з відвантаження пристроїв у році, що минає, але аналітики прогнозували результати Apple в 185-190 млн проданих iPhone. Таким чином, Huawei виходить на друге місце, а південнокорейська Samsung, імовірно, зберігає першу позицію.

Huawei демонструє зростання продажів смартфонів на тлі торгової війни Китаю і США: китайська корпорація у травні потрапила у «чорний список» організацій, через яку вона не може вести торговельні відносини з американськими компаніями. Останні смартфони Huawei виходять без пакета додатків Google Mobile Services, проте, компанія активно розробляє аналог – Huawei Mobile Services.

У листі Сюй розповів, що передумов на виключення з «чорного списку» найближчим часом немає.

[2020 рік] буде важким для нас, – Ерік Сюй, гендиректор Huawei

За неофіційною інформацією, виручка компанії за четвертий квартал 2019 року склала 239,2 млрд юанів (23,28 млрд доларів), що на 3,9% більше, ніж роком раніше.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.