Apple отримує 66% прибутку всього ринку смартфонів

Аналітична агенція Counterpoint Research опублікувала результати дослідження мобільного сектора найбільших технічних корпорацій за третій квартал поточного року. Незважаючи на сумарне падіння продажів в 11%, деякі фірми домоглися зростання показників.

Перше місце з виручці від продажів смартфонів утримує Apple, яка зібрала близько 66% доходів усієї галузі та 32% доходу від продажів виключно мобільних телефонів. Фахівці прогнозують подальші позитивні тенденції для Apple завдяки зростаючій популярності нових моделей iPhone.

На другій позиції закріпилася південнокорейська Samsung із 17%. Компанія змогла досягти істотних успіхів завдяки розширенню бюджетної лінійки смартфонів Galaxy A.

Незважаючи на американські санкції, Huawei змогла разом з Apple і Samsung показати солідний приріст у третьому кварталі. Концерн BBK з брендами Oppo і Vivo розташувався на четвертій сходинці.

У самому низу топа можна знайти і Xiaomi, якій дісталося трохи більше 0% глобальної виручки. Виною тому стала низька націнка компанії на фірмовому пристрої.

У Counterpoint Research припускають, що новий виток конкуренції і зростання ринку відбудеться завдяки широкому впровадженню мобільних мереж п’ятого покоління у наступні роки. Головна боротьба розгориться між Xiaomi, Huawei, Oppo і Vivo.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.