Huawei виплатить гроші власникам смартфонів

З кожним днем ​​все більшою популярністю серед користувачів користуються різні операційні системи. В цьому немає нічого дивного, адже це основне програмне забезпечення для будь-якого комп’ютера, смартфона, планшета або будь-якого іншого гаджета, без якого користуватися таким було б просто неможливо, принаймні саме повноцінно. Одним з найвідоміших в світі виробників мобільних пристроїв, продукцію якого обожнюють десятки мільйонів людей по всьому світу, є китайська корпорація Huawei. Цей бренд випускає як бюджетні моделі телефонів, так і флагманські, оснащені за останнім словом техніки. Всі такі працюють на базі операційної системи Android від Google, але не в чистому вигляді, а у вигляді кастомной прошивкою EMUI або ж Magic UI.

Проте, американський уряд вирішив нанести по цьому виробникові мобільних пристроїв нищівного удару, а треба було для цього всього-на-всього ввести проти нього спеціальні санкції, на підставі яких тепер будь-яким американським компаніям заборонено будь-яким чином взаємодіяти з цим виробником. За словами влади США, в програмному забезпеченні Huawei є спеціальні «закладки», за допомогою яких китайські розвідувальні служби можуть стежити за всіма людьми без зайвих складнощів. Доказ того, що це насправді відбувається, опубліковані так і не були, тому всім запропонували повірити на слово, і багато хто це зробили, в результаті чого репутація бренду сильно постраждала.

Тепер багато людей в світі впевнені в тому, що китайська корпорація Huawei робить все заради збору особистих даних користувачів і їх передачі в руки спецслужб Китаю. Звичайно, це негативно позначається на майбутньому всього бренду, нехай все такі звинувачення без доказів і є не більше ніж чутками. Щоб виправити такий стан справ даний виробник електроніки вирішив виплатити гроші власникам своїх фірмових мобільних пристроїв, в тому числі випущених під дочірніми брендами. Днями в Мюнхені, що в Німеччині, пройшла закрита конференція, в ході якої оголосили про запуск спеціальної програми заохочення за допомогу в поліпшенні програмного забезпечення.

Так, компанія готова платити 200 тисяч євро за критичні уразливості, що дозволяють зламати її смартфони і планшети. Цілих 100 тисяч євро заплатять за прогалини в захисті високого рівня, а 50 тисяч євро за проломи середнього рівня, тоді як за невеликі баги і проблеми з безпекою – 1 тисяча євро. Отримати такі суми грошей може кожен, хто допоможе Huawei поліпшити Android на своїх електронних пристроях. Для того, щоб оповістити про уразливість, потрібно написати в службу підтримки, прикріпивши докази її існування, описавши при цьому принцип роботи, нехай і коротко. Якщо пролом насправді існує, корпорація зобов’язується виплатити грошові кошти і, крім того, закрити її в термін від 3 до 90 днів в своїх телефонах, випустивши для таких оновлення системи безпеки.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.