Смартфони Xiaomi масово перетворюються «в цеглу» по всьому світу

Китайська корпорація Xiaomi завжди робила все заради того, щоб забезпечити кращий користувальницький досвід її електронних пристроїв, проте кілька місяців тому вона, найімовірніше, допустила одну з головних помилок за останні роки. Справа в тому, що даний виробник електроніки, всупереч бажанням користувачів, випустив вкрай потужний бюджетний смартфон в особі моделі Redmi Note 8 Pro, однак побудований такий, на превеликий для багатьох жаль, на процесорі MediaTek Helio G90T. Крім ряду проблем зі стабільністю і нагріванням, користувачі зіткнулися з ще більш значною проблемою, вирішити яку зараз можуть тільки в автоматизованому сервісному центрі компанії, хоча її можна було б вирішити самостійно буквально за п’ять хвилин.

Як повідомляють користувачі соцмережі Twitter і на форумі XDA, власники Xiaomi Redmi Note 8 Pro потрапили в неприємну ситуацію. Справа в тому, що при спробі встановити на цей мобільний пристрій кастомними рекавери меню і через нього встановити будь-яку прошивку, в тому числі навіть оновити MIUI, відбувається збій, в результаті якого телефон перетворюється «в цеглину», в зв’язку з чим повернути його назад в робочий стан не представляється можливим. Вся справа в тому, що для цього необхідно використовувати спеціальне програмне забезпечення для процесорів MediaTek, а називається воно SPFlashTool. Таке є у вільному доступі, однак воно містить в собі один дуже великий і значимий нюанс.

Справа в тому, що для роботи SPFlashTool потрібен обліковий запис авторизованої співробітника Xiaomi, а такий, що очевидно, у простих розробників і користувачів просто немає. Саме тому зараз всі власники Redmi Note 8 Pro просять китайську корпорацію випустити нову версію цього додатка, в якій не буде прив’язки до такого аккаунту. Без цього користувачі не зможуть самостійно повернути свої телефони в робочий стан, щоб ними можна було користуватися. До слова, провиною всьому цьому є процесор MediaTek, тому що всі смартфони на базі Qualcomm Snapdragon «воскрешаються» через команди fastboot, а такі працюють навіть в командному рядку.

Це ще одна причин того, чому ніколи не варто купувати будь-які смартфони на MediaTek, так як програмна складова продукції даного виробника є просто жахливою в усіх відношеннях. Сама Xiaomi поки що ніяк не коментує таку ситуацію, а до тих пір, поки вона буде це робити, її смартфони будуть масово перетворюватися «в цеглу», причому по всьому світу. В такому випадку, що очевидно, репутація бренду буде страждати. Саме тому вже в недалекому майбутньому, з дуже високою часткою ймовірності, даний виробник змінить роботу утиліти SPFlashTool, щоб використовувати її могли всі бажаючі. Залишається вірити, що це трапиться якомога швидше.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.