Windows 10 завдала нищівного удару всім користувачам

Попит на програмне забезпечення стрімко зростає, а відбувається це з тієї простої причини, що все частіше і частіше люди по всьому світу купують собі різні електронні пристрої, які без такого працювати просто не можуть. Однією з найбільш поширених платформ на ринку є Windows 10, яка зараз сумарно встановлена ​​на більш ніж 900 млн електронних пристроїв, а вже незабаром число її установок перевалить за 1 млрд. Заради того, щоб робити цю ОС краще, компанія Microsoft робить все, що їй заманеться. Так, наприклад, вона не дозволяє повністю відключити вбудований антивірус більш ніж на добу, тому що після його виключення він знову автоматично включиться. Крім цього, всі оновлення встановлюються автоматично, тобто користувача навіть не питають, чи хоче він цього чи ні.

Сьогодні, 18 грудня 2019 року, надійшли чергові вкрай неприємні відомості, які в черговий раз доводять, що компанія Microsoft готова на все заради того, щоб просувати свої нові продукти і сервіси, роблячи це всіма доступними засобами і методами. Справа в тому, що американська корпорація вважає за необхідне примусово підмінити один веб-браузер в своїй операційній системі на зовсім інший, зробивши це у всіх користувачів. І при цьому її не хвилює, що деякі розширення для інтернет-оглядача перестануть працювати повністю або ж частково, або ж, наприклад, їй абсолютно байдуже до того, що деякі люди можуть використовувати браузер Edge для оптимізації сайтів, а його заміна на інший приведе до того, що всі результати зміняться.

Найгірше те, що Microsoft навіть не запитає у користувачів, чи хочуть вони почати використовувати нове сучасне програмне забезпечення замість старого. Його просто підмінять, і всім власникам комп’ютерів, планшетів, ноутбуків і інших електронних пристроїв доведеться звикати до того, що все працює зовсім інакше. Так, зокрема, звичний всім браузер Edge, який присутній в Windows 10 з самого моменту її релізу влітку 2015 року, замінять на його аналог, але працює на базі движка Chromium від Google. На практиці це означає, що в браузері зміниться абсолютно все, тому що це все одно що поміняти двигун, трансмісію, коробку передач і всі інші запчастини в автомобілі, залишивши колишнім лише кузов. Простіше кажучи, змін виявиться неймовірно багато.

Апдейт з новим браузером, який також видалить старий, виявиться встановлений через «Центр оновлення Windows» в автоматичному режимі, причому компанія Microsoft навіть не розкриває, коли саме це станеться. Є лише відомості про те, що публічний реліз фінальної версії Edge на Chromium відбудеться 15 січня 2020 року, тобто оновлення гарантовано вийде після цього терміну. Швидше за все, таке поширять вже в кінці січня, зробивши його доступним жителям більш ніж 90 країн світу, в тому числі  Україні, Казахстану та Австралії. Чи якісь користувачі Windows 10 залишаться задоволені таким вчинком, адже його не можна розцінювати не інакше, крім як нищівний удар в спину всім власникам гаджетів на базі цієї ОС.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.