Коли вийде PS5: чого очікувати від консолі нового покоління

Ось уже 6 років приставка PS4 стабільно тішить своїх користувачів можливістю отримувати насолоду від ексклюзивних і мультиплатформенних ігор. З огляду на те, що консолі Sony з’являються на ринку приблизно раз на 6-7 років, можна зробити висновок, що настав час готуватися до виходу п’ятого покоління Playstation.

Анонс новинки
Про те, що наближається анонс одного з найбільш очікуваних гаджетів сучасності, свідчать повідомлення від інсайдерів. Останнім часом вони постійно з’являються на головних сторінках новинних порталів.

Аналітики стверджують, що чекати виходу новинки залишилося не так вже й довго. Більш того, самі представники корпорації Sony ще в жовтні 2019 розповіли, що готуються презентувати PS5 в кінці наступного року. Точна дата анонсу тримається в секреті, проте перевірені інформатори впевнені, що світ побачить ігрову консоль 20 листопада 2020.

Дані про PS5 зараз настільки абстрактні, що про її технічні характеристики залишається тільки фантазувати. Втім, аналітикам все-таки вдалося зібрати трохи відомостей і припущень про можливості топової консолі.

Що саме відомо про пристрій сьогодні?
Один з найдосвідченіших інсайдерів (PSErebus) у своїх соціальних мережах періодично ділиться інформацією про PS5. Нещодавно в профілі в Twitter він розповів, що ціна нової ігрової приставки складе 499 американських доларів. Відповідно, вона обійдеться дорожче, ніж коштувала в момент виходу PS4, але дешевше, ніж PS3.

Це цікаво: Дізнатися актуальну вартість PS4 можна за посиланням https://www.moyo.ua/game_zone/game_console/playstation-4/.

Також в мережі вдалося відшукати такі дані від інших інформаторів:

  • У конструкції ігрової приставки PS5 (основної версія з лінійки), ймовірно, буде передбачений твердотільний накопичувач великої ємності. Аналітики стверджують, що обсяг вбудованого носія в базовій комплектації досягне 2 Тб. Такого обсягу гравцям точно вистачить для повного занурення у світ геймінгу.
  • Разом з виходом ігрової приставки запланований і анонс нового маніпулятора. Аналітики припускають, що на зміну революційному DUALSHOCK 4 прийде абсолютно новий, удосконалений бездротовий контролер.
  • Візуально новинка буде сильно відрізнятися від попередніх версій. Якщо вірити словам інсайдерів, виробник планує дещо змінити дизайн консолі з метою поліпшення роботи системи охолодження. У мережі вже з’являлися фото реальних девкітів приставки. Однак пізніше стало відомо, що PS5 буде сильно відрізнятися від комплекту розробників.
  • За даними інформаційного порталу Kotaku, перші ексклюзивні ігри для PS5 не будуть запускатися на приставках з попереднього покоління. При цьому мультиплатформенні новинки, як і раніше, продовжать працювати і на багатьох інших гаджетах.

Чи отримає консоль продуктивний восьмиядерний процесор AMD Gonzalo і чи буде вона використовувати високошвидкісний SSD від корейської торгової марки Самсунг – залишається тільки здогадуватися. Ймовірно, більше деталей про гаджет для геймінгу варто очікувати у відкритому доступі ближче до офіційної прем’єри.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.