Google «вбила» WhatsApp на Android

З кожним роком все менше людей використовують такий вид зв’язку, як SMS. Пов’язано це з тим, що він дуже сильно застарів, не дозволяючи передавати файли, та й великі обсяги інформації з використанням SMS пересилати вкрай дорого. На радість усіх користувачів сучасних смартфонів, існують соціальні мережі та месенджери, що дозволяють обмінюватися будь-якими відомостями безкоштовно. Найпопулярнішим у своєму класі сервісом для спілкування є WhatsApp, який на постійній щоденній основі використовують більш ніж 1,8 млрд чоловік, тобто, вкрай багато людей. За допомогою цього ПЗ можна відправляти текстові повідомлення, пересилати файли, ділитися місцем розташування, брати участь у групових чатах і здійснювати масу інших дій без будь-яких складнощів і обмежень.

Проте, даний додаток вимагає окремого програмного забезпечення на смартфоні для своєї роботи, а ще він подобається далеко не всім з різних причин. На радість всіх тих, кому не подобаються WhatsApp, Telegram і Viber, тепер з усієї цієї ситуації є цілком собі реальний вихід, а полягає він у тому, що американська корпорація Google запустила свій власний новий месенджер, який вже можна використовувати на смартфонах, що працюють під управлінням операційної системи Android. На відміну від будь-яких інших, для його використання не потрібно користуватися будь-яким стороннім ПЗ, тому що все необхідне для його коректної роботи вже вбудовано в мобільний пристрій, причому майже від кожного виробника.

Багато років у смартфони від найрізноманітніших брендів було попередньо встановлено такий додаток, як Android Messages, а призначений він для роботи з повідомленнями SMS і MMS. Проте, буквально днями вийшла нова версія цієї програми, яка вже доступна для завантаження всім бажаючим з магазину Google Play, встановлюючи звідти як цілком собі звичайний апдейт. Як тільки вона виявиться встановлена, всередині програми з’явиться вбудований мессенджер, який володіє майже точно такими ж можливостями, як і WhatsApp. Для використання цього сервісу досить лише просто вставити SIM-карту, а все інше запрацює автоматично без будь-яких складнощів і всього подібного. Платити при цьому за що-небудь грошові кошти зовсім не потрібно, а це, у свою чергу, робить все це ПО вкрай привабливим у всіх відношеннях.

Використовувати месенджер від Google можна як через інтернет, так і через новий протокол передачі даних під назвою RCS (Rich Communication Services), який представляє з себе сучасну заміну SMS. Цей протокол вже підтримують багато стільникових операторів у світі, дозволяючи з його допомогою обмінюватися даними абсолютно безкоштовно. Вигода для них полягає в тому, що таким чином вони нарощують чисельність своїх клієнтів, а вони активно використовують інші послуги, за які, у свою чергу, платять гроші. Поки що Android Messages працює виключно у смартфонах і планшетах не без «зеленого робота» від Google, але вже незабаром це програмне забезпечення може дебютувати на iPhone та iPad, тим самим надавши користувачам двох різних платформ можливість спілкуватися один з одним абсолютно безкоштовно.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.