Microsoft анонсувала нове покоління Xbox

На ігровому фестивалі The Game Awards компанія Microsoft представила консоль нового покоління, що отримала назву Xbox Series X. Раніше новинка була відома під кодовим ім’ям Project Scarlett.

Глава ігрового підрозділу Microsoft Філ Спенсер заявив, що нова консоль в чотири рази потужніша за Xbox One X за рахунок процесора на архітектурі AMD Zen 2 і Radeon RDNA, але, при цьому, видає менше шуму при роботі. Відмінною особливістю Xbox Series X стане використання SSD-сховища замість HDD, підтримка трасування променів, розширення 8K в іграх і частоти оновлення кадрів до 120 fps.

Консоль виконана у формі прямокутної вежі і зовні нагадує системний блок ПК. На верхньому торці пристрою розташована решітка, яка використовується для охолодження системи.

Крім самої консолі, Microsoft також представила новий геймпад, який зазнав незначних змін у формі та розмірах. На панелі геймпада з’явиться кнопка «Share», аналогічна однойменній кнопці на контролері DualShock від PlayStation 4.

У ході презентації також була анонсована гра Senua’s Saga: Hellblade II, яка покликана розкрити потенціал системи на старті продажів.

Реліз Xbox Series X призначений на кінець 2020 року.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.